Šta je novo?

Chaintech 6ATA4

Jeremy

Čuven
Učlanjen(a)
15.11.2003
Poena
620
Komsija dobio komp sa pomenutom plocom ali ne mogu da pokrenem integrisani zvuk (AC97). Naravno ne postoje nikakvi cd-ovi. Instalirao drajvere sa neta, ne prijavljuje nikakav problem, ali zvuka nema (kao da dzek nije ispravan)
btw ima i als120 (tako pise na cipu) isa zvucnu (za to nema sanse da nadjem drajver a da je free tj. da radi link) ako neko ima slucajno, ili zna gde da nadjem...
ima neki proc na 450mhz i 64mb rama i sveze instaliran xp sp1 (ne znam kako radi na tom krsu ali nekako radi:)).

U biosu pored enable soundonboard postoji i neka opcija enable soundblaster, probao i sa ukljucenom tom opcijom i sa iskljucenom....

Ako neko ima neku ideju....

tnx

Ta Sound Blaster opcija u biosu izgleda nema veze, jer meni na Chaintec 6via6 radi CMI8738 integrisan zvuk i sa isključenom opcijom.
Za onu isa zvučnu idi na driverguide, ja sam pretražio i izbaci mi dosta drajvera, mahom su za 98/ME ali ima i za XP.
Samo moraš se registrovati, trebalo bi da je registracija free, ne znam sad, ja sam se odavno registrovao.
Ako ne, mogu ti skinuti pa okačiti na rapid

imash po netu da nadjesh arhive sa oko 10000 drajvera :) mozda se tu nadje taj koji tebi treba :)
pravac download :)

Prilozi

• win2000.rar
    10.9 KB · Pregleda: 34
Znači za als120 je izgleda rešeno.
Ali da sam ja na tvom mestu, to jest da meni tako nešto ne radi, ja se ne bih smirio dok ne nađem šta je, pa makar bilo i nebitno. Ali to sam samo ja :) jednostavno te marfi/gremlin stvari me izluđuju. Ok da mi nešto ne radi, ali da ima dobar razlog i da ja znam koji je :).
Inače stvarno ne znam šta bi moglo biti, možda stvarno džek zeza. Ako je drajver odgovarajući, uredno instaliran (da se lepo bira u "audio devices" u control panelu i da ga recimo winamp normalno koristi, muzika ide...), ne znam šta drugo nego neki fizički prekid ili džek (i naravno da nije mutiran zvuk u winu :))

Puno hvala ljudi na odgovorima! E da je moj komp ni ja se ne bi smirio, a ovako od mojih obaveza...samo da ja njemu montiram bilo kakav zvuk. Inace kao sto rekoh komp je dobio a "majstor" mu je instalirao xp sp1. Ja kad sam video koja je ploca tj. koji zvuk na njoj, instalirao drajvere (probao par verzija) i kao sto rekoh ne prijavljuje nikakav problem ali ne radi. Ovaj drajver sa Filovog linka nisam probao, sad skidam njega pa probavam. A cekam i verifikacioni mail sa driverguide-a (taj sajt sam istripovao da se placa, cak sta vise ni sad nisam siguran sta i kako posto ima nekoliko vrsta member-a, al' videcu)
Hvala puno jos jednom, kad probam javljam
poz

Evo novosti: na driverguide cekam confirmation mail, a skinuo sam jos jedan driver za xp kao i za 98. Medjutim ne radi, ovo govorim za als120. Danas sam instalirao 98se i on prepoznaje integrisani zvuk, medjutim ista situacija kao sa xp-om, zvuka nema, a als120 sa drajverima koje sam nasao ne radi (win ga ne prepoznaje). Takodje sam probao i drivere koje mi je filo preporucio. Dakle najverovatnije je crkao zvuk na ploci, jedina nada je naci drajvere za als120 ili ubaciti neku drugu.... ili nabaviti neki normalan super komp za 100€,)
Hvala svima jos jednom
poz

Poslednja izmena:
Evo novosti: na driverguide cekam confirmation mail, a skinuo sam jos jedan driver za xp kao i za 98. Medjutim ne radi, ovo govorim za als120. Danas sam instalirao 98se i on prepoznaje integrisani zvuk, medjutim ista situacija kao sa xp-om, zvuka nema, a als120 sa drajverima koje sam nasao ne radi (win ga ne prepoznaje). Takodje sam probao i drivere koje mi je filo preporucio. Dakle najverovatnije je crkao zvuk na ploci, jedina nada je naci drajvere za als120 ili ubaciti neku drugu.... ili nabaviti neki normalan super komp za 100€,)
Hvala svima jos jednom
poz

moze biti i do win-a...
kao sto je neko vec napisao, za als ti je najnoviji driver za win2000, a on uredno radi i u xp-u, tako da ga slobodno koristi i situacija rijesena...

Vrh Dno