Šta je novo?

Cft 650w vs Tx 650w

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
Dakle pitanje je prosto sta bi ste radije imali Chiftec cft 14s 650w ili corsair tx650w. cft je modularno dok corsair nije,cors je skuplu a cft jeftiniji,cors ima vise garancije dok cft nema, i koje realno ima vise ampera na 12v?

Meni je nekako draze gusarsko napajanje :D

kod modularnog napajanja se javljaju dodatni otpori i brum zbog nastavljanja kabla ali pitanje je da li to uopste moze da se izmeri, postoji i mogucnost da dodje do korozije (teoretska), sa druge strane modularno napajanje pravi manju guzvu u kucistu
+ 1 za modularno
--------------------------------------------------------------------------------------------
tx ima sertifikat 80+ a cft nema mada sam prilicno siguran da je i cft 80+ (ako se dobro secam na forumu je bila tema koje napajanje je koja platforma i cft je platforma koja je 80+)
---------------------------------------------------------------------------------------------
cft ima na 12v 4*18A - znaci 18A max (ili 36 ako na grafickoj ima 2 konektora) sto je u principu dovoljno
tx ima 1*52A, - ova varijanta mi se vise svidja
+1 za jedan rail
--------------------------------------------------------------------------------------------
znaci 1 : 1, a kao sto rekoh meni se vise svidja corsair, odluka izmedju ova dva napajanja je ipak u domenu kome se sta vise svidja ...

Lep rezime...ja licno imam cft 650w cs, i koliko se secam iz nekih prikaza, cs ima 75+ certifikat, a c ima 80+, mada su ih otvarali i rekli da su iznutra isti. Moguce da je marketinska fora.
Ne znam koliko je skuplji corsair, ali ako nije mnogo, isao bih na njega. U svakom slucaju, ako planiras sistem sa 1 grafickom, koja god ona bila, mozes i slabije da uzmes od 650w.

Cors naravski

Dakle pitanje je prosto sta bi ste radije imali Chiftec cft 14s 650w ili corsair tx650w. cft je modularno dok corsair nije,cors je skuplu a cft jeftiniji,cors ima vise garancije dok cft nema, i koje realno ima vise ampera na 12v?

Da su isti unutra pa i da se moze razmisljati, ali posto nisu, a cors je doooosta bolji onda je, bar za mene, sve reseno. cak i da su im garancije iste modularnost nemoze nadomestiti bolje uradjenog corsa. Uostalom i LC8700 je unutra bolje uradjen od CS serije ( sad ce ljubitelji da se bune ;) ).

zavisi od razlike u ceni, imao sam cft 650 14c i mogu ti reci da je više nego odlično, ima 80+ sertifikat, unutra je cwt i za te pare koliko je koštao stvarno nije moglo ništa bolje da se uzme, jedino se na mom komadu malo čuo ventilator, nije glasan ali je pravio neki huk koji se čuo i nervirao me, mada mislim da je to bilo do mog komada...

Ako se gradi komp koji ce imati jaku graficku karticu, uvek je pametnije kupiti napajanje sa jednom 12V granom nego sa vise grana. U prvom slucaju napajanje se maximalno iskoristava i grafickoj ce uvek biti isporuceno dovoljno corbe. Znaci TX650 all the way!

Da su isti unutra pa i da se moze razmisljati, ali posto nisu, a cors je doooosta bolji onda je, bar za mene, sve reseno. cak i da su im garancije iste modularnost nemoze nadomestiti bolje uradjenog corsa. Uostalom i LC8700 je unutra bolje uradjen od CS serije ( sad ce ljubitelji da se bune ;) ).

nece da se bune, naravno;)
Mene samo interesuje, da li ti mozes da napises ijedan post a da ne spomenes LC?
Ako moze, zasto to ne uradis makar jednom.
Ako ne mozes, zasto ne mozes?

Sto se tice teme, ja bih uzeo Corsaira jer sam imao Chieftec CFT-650C i mogu reci da sam cuo njegov ventilator kako radi. Kod Corsaira je druga prica.
Ne kazem da je Chief bucan, naprotiv tih je ali je Corsair tisi..

Vrh Dno