Šta je novo?

Cepanje slike u video plejerima

m4rkon1

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2010
Poena
320
Pozdrav, imam jedan problem kod pustanja 720p mkv fajlova na laptopu Dell M5040. Naime slika se, uglavnom kod nekih malo brzih scena, "cepa", tj. pojavljuju se horizontalne linije. Probao sam Media Player Classic i VLC Player. Igrao sam se i malo sa podesavanjima,ali nisam uspeo nista. OS je Win7 Starter Edition, original. Cuo sam da i to moze biti problem, nedostatak Aera u ovoj verziji Win7, ali reinstalacija sistema ne dolazi u obzir jer je originalan i sluzi pre svega za poslovne svrhe.
Hvala unapred na odgovorima!

Instaliraj MPC Home Cinema koji ima dobar Vsync i preko njega pustaj filmove...

Kako mislis sa dobrim VSyncom? Koliko znam postoji jedna verzija MPC HC, nju sam i skinuo i igrao se sa nekim podesavanjima,ali nije mi polazilo za rukom?

Idi na view, renderer settings pa na opciju vsync i vidi da li je cekirana, kao i accurate vsync.

Ne moze nedostatak Aera biti problem, samo obratno - da Aero pravi problem. Jesi li siguran u kvalitet tih video fajlova?

koja je to graficka? skoro sigurno su driveri problem...

mpc hc bi morao da omoguci ok reprodukciju sa hardverskom akceleracijom, ako su fajlovi ok.

@Gdin_M
ukljucene su obe opcije.
@danijel00
graficka je HD 6290, kad u device manageru odem na update drivers kaze da su up to date. Ne znam stvarno sta vise moze da bude,evo stavio sam neke drajvere da se skidaju sto sam nasao na driverscollection.com pa cu probati i sa njima.

Cepanje slike (tearing) obično rešava Aero kod Windows 7 sistema. Pošto ti nemaš Aero najbolje da instaliraš madVR render i uključiš Full Screen Exclusive mod. Link za download je na početku prve poruke.

Instrukcije:
1. Raspakuj arhivu u neki folder.
2. Pokreni install.bat fajl da bi registrovao madVR. NIKAKO NE BRIŠI TAJ FOLDER GDE SI RAPAKOVAO MADVR JER TI RENDER NEĆE RADITI.
3. U MPC-HC odaberi madVR.

Full Screen Exclusive podešavanje se nalazi u podešavanjima madVR, rendering - general - enable full screen exclusive.

Instalirao sam upravo ove drajvere sto sam skinuo,i reinstalirao MPC HC,i cini mi se da nema cepanja slike,mada na samom laptopu je dosta tesko primetiti, posto filmove gledam na 40" LCD TVu. Sutra cu povezati na TV pa cu videti rezultate. Ako bude i dalje cepanja, pokusacu sa ovim uputstvom koje je ilidan okacio.
Hvala svima jos jednom, javljam sutra uvece sta sam uradio!

Nazad
Vrh Dno