Šta je novo?

cepanje divx-a

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Da li je moguce iz nekog divx-a od dva sata izdvojiti recimo 10 min u poseban fajl?

Iz VirtualDub-a recimo. Ucitas DivX, setujes start i end offset, podesis direct stream copy i za video i za audio i kazes save avi 🙂

nalazenje

Super,a da ne znas gde bih mogao da ga nadjem pogledao sam u katalozima par klubova i nema ga.

Dandy je napisao(la):
Iz VirtualDub-a recimo. Ucitas DivX, setujes start i end offset, podesis direct stream copy i za video i za audio i kazes save avi 🙂

Treba mi mala pomoc oko podesavanja,kad stavim direct stream copy
kvalitet je isti ali je fajl ogroman.Kad stavim full processing mode i divx compresiju 2 pass,second pass(verovatno najbolje) treba samo jos
da podesim koliko kilobita u sekundi ono sto je deafult je 700 i tada se
gubi kvalitet,kako da provalim koliko u bita po sekundi je radjen original da bi mu kopija bila identicna?

Pod jedan, ne mozes da radis samo second pass ako radis 2pass enkodiranje, prvo ide 1st pass, pa tek onda drugi. Sto se tice gubitka kvaliteta, ako radis rekompresiju to je skoro neizbezno, ali mi i dalje nije jasno kako nisi uspeo sa direct stream copy. Evo upravo sam probao ponovo i fajl je u dlaku iste velicine kao sto bi i trebao da bude...
Direct stream copy bi morao da ostavi video stream totalno nedirnutim, tj. samo da ga isece bez ikakvih promena na njemu.

uspeh

Evo uspeo sam nekako,nije mi jasno sta je bilo jer sam svaki put radio istu operaciju.hvala na pomoci.

A kako spojiti dva fajla ???
Naravno dva ili vishe dela istog DivX-a

Sentenced je napisao(la):
A kako spojiti dva fajla ???
Naravno dva ili vishe dela istog DivX-a
Ako su zaista iste rezolucije, mozes to da odradis isto iz VirtualDub-a. Uradis Open prvog fajla, a zatim imas opciju Append AVI Segment i izaberes drugi fajl. Naravno cekiras direct stream copy i za video i za audio, kazes save AVI i eto 🙂

Dandy-jevo objasnjenje je OK, s tim sto mislim da je potrebno i da bitrate bude identican u oba fajla, kao i karakteristike (khz, kbps) zvucnog zapisa.

Hvala vam puno, uspeo sam !!!! cheers

Nazad
Vrh Dno