Šta je novo?

centralni zvucnik na 5.1 sistemu ne radi!

VUCKO-91

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
319
Sta god da pustim, sa centralnog - nista....muzika(windows media player10),filmovi(bs player)...
aj ovo manje-vise,medjutim, kupio sam neki film, pise da je uradjen u 5.1,dvd, original cd i ne cuje se centralni zvucnik, tj kad u bilo kom playeru(recimo PowerDVD 6) namestim da je sistem 5.1 ili da ima 6 zvucnika onda je bukvalno tisina na svim zvucnicima(da, isao sam od jednog do drugog i slusao),cim prebacim na stereo, sve se cuje, ali nista sa centralnog sto je i normlano po meni da u tom rezimu nece raditi centralni, a kad testiram sa nekim "surround mixerom", sto sam dobio uz karticu, onda se cuje normalno sa svakog! Otprilike kao da imam 5.1 surround , ali ga koristim kao stereo sistem! Nazalost sam to skontao tek posle godinu dana koriscenja 5.1 sistema!:D

jel moze neko da pomogne????
:crash:

Poslednja izmena:
Ma mora da si nesto pobrkao u opcijama za podesavanje zvucne karte ili si okrenuo kablove izmedju centralnog i woofera, pa ono sto treba da ti u 5.1 zvuku ide na centralni, tj. glas, ono ide na woofer pa se ne cuje.

ma skontao sam foru, nisu kablovi, to sam davno prevaziosao, isntalirao sam neke nove drajvere kx, tako da je sada sve ok pa cak i bolje.
jesi koristio nekad kx drivere?

ja sam koristio na live 5.1 i na audigy 2. Odlicni driveri.

ja sam koristio na live 5.1 i na audigy 2. Odlicni driveri.

ja sve lako podesim za filmove, ali za muziku nikako, jer kad stavim speaker mode 5.1 onda mi se muzika cuje samo sa centralnog i ovi ostali nesto malo, pa sam hteo da ga namestim da radi u 2.1 rezimu kad slusam muziku, a kad gledam filmove(dvd sa 5.1 ili divx,svejedno) da bude u 5.1 mode!
medjutim kad ga stavim u 2.1 mode bude ******, slusam preko windows media playera, kako ti sve to resavas?

Nazad
Vrh Dno