Šta je novo?

centos bez monitora

miljenko

Slavan
Učlanjen(a)
12.03.2007
Poena
320
instalirao sam centos na masinu koja treba da bude server, i naravno prikopcam mu samo lan i struju i mars u cjosak :D , al on neceeee ... centos nece da podigne x ako nema prikacenog monitora. ssh radi al treba mi gui zbog xena...

sta da mu radim da ovo prodje?

Nisam te razumeo. Ali podesis u sshd_config X11Forwarding na yes i konektujes se sa ssh -X user@server i kad pokrenes neki gui program on bi trebalo da se pojavi kod tebe...
Naravno ovo sve ako koristis linux klijent, mada ima sigurno neka caka i za windows, ali to ce morati da napise neko ko u firmi ima neku windows masinu i koristi je za to. Mi nemamo...

kakav gui od xen-a?

mozda nisam dobro objasnio...
instaliran centos, podize se ok, gnome radi, ulogujem se, sve ovo radi dok je monitor prikopcan na graficku karticu....integrisana na ploci intel 3100...

e sad, kad iskopcam monitor sa graficke i ukljucim komp, centos se ne podigne skroz do gnome-a, nego izbaci ono plavo okruzenje i kaze da je x setting failed, postovacu kasnije sliku.

probacu i statorovo resenje,mozda mi zavrsi posao.

probacu i statorovo resenje,mozda mi zavrsi posao.

UKRATKO:

editiraj /etc/inittab i defoltni init level postavi na 3:
Kod:
id:3:initdefault:

postaviš sustav na init 3:
Kod:
telinit 3

Nema potrebe da X-i zauzimaju resurse ako se remote spajaš na stroj.

Instaliraš vnc-server paket
Kod:
yum install vnc-server

pokreneš ga sa "vncserver" i ukucaš neki password.

Na Windowse instaliraš VNC klijent/viewer, npr TightVNC u kojeg ukucaš <IP adresa/ili ime hosta>:<display number> kojeg ti je server dao, te password.
Za detalje pogledati man od vncservera.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno