Šta je novo?

Centar kompanije "Intel" za Balkan u Beogradu

DariusIII

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2006
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9900X + Scythe Fuma 3
Matična ploča
Gigabyte X870E Aorus Elite Wifi7
RAM
64GB G.Skill Trident Z5 RGB
GPU
PowerColor Hellhound RX 9070XT
Storage
WD Black SN850X 2TB, WD Black SN850X 1TB NVME, 2x Samsung 870 EVO 4TB SSD
PSU
FSP Hydro PTM X Pro 1000W
Kućište
Cooler Master TD500L
Monitor
LG UltraGear 27" x 2
Miš & tastatura
Razer BlackWidow V4 Pro + Razer Basilisk V2
Pristup internetu
  1. ADSL
Svetski lider u proizvodnji čipova i vodeći proizvođač kompjuterske, mrežne i komunikacijske opreme – "Intel" otvorio je u Beogradu svoje predstavništvo, čime se Srbija jedina može pohvaliti na Balkanu.

- Naš cilj je da odgovorimo na potrebe potrošača i zahteve tržišta u razvoju. Želimo da se povežemo sa lokalnim proizvođačima, da ulažemo u lokalnu industriju i našim klijentima ponudimo pravi servis. Kompanija "Intel" želi da proširi saradnju sa Vladom Srbije kako bi stimulisala razvoj interneta i tržišta personalnih kompjutera, kao i razvoj edukativnih programa namenjenih profesorima i studentima - rekao je Džon Dejvis ( John E. Davies), podpredsednik i direktor globalnog razvojnog programa kompanije "Intel".

Novo predstavništvo će stimulisati aktivnosti kompanije i u susednim zemljama. Prema rečima Džona Dejvisa, Srbija je i deo globalnog programa kompanije "Intel" - "Intel World Ahead Program", čiji je cilj da još jedna milijarda ljudi dobije mogućnost da koristi internet.

"Intel" je predstavio novu generaciju procesora u 45nm tehnologiji – "Intel Core 2 Quad" i "Intel Xeon ", kao i "WIMAX" tehnologiju kojom se šalje bežični signal koristeći baze mobilnih operatera.

Jedva cekam da vidim Velju Ilica u Intel majci :D

Ja bih želeo da se ovaj deo rečenice ostvari:

Novootvorena kancelarija će takođe omogućiti proširenje saradnje sa vladinim institucijama kako bi se stimulisao razvoj interneta, PC tržišta generalno i edukativnih programa namenjenih profesorima i studentima.

Bravo za Andreju :happy: Covece uspeo si :banana: svaka ti cast :Klanjanje
:wave:

Bravo za Andreju :happy: Covece uspeo si :banana: svaka ti cast :Klanjanje

Ko je uspeo?
Fino od Intel-a,nego jel ima i AMD svoju kancelariju ovde? :)
Koliko ce biti novih radnih mesta? i zasto intel gura internet razvoj? nije mi jasno

http://www.bench-market.com/news/2007-11/20/PB270218.jpg

Ovo je Andreja. A mislim da je i na forumu pod userom ideupark. :)

Izgleda da postoji tenzija i izmedju samih predstavnika ljutih protivnika :p

Nedjo; je napisao(la):
Znam da njegovom kolegi "ideupark" je velika zelja da me vidi uklonjenog ne samo sa pozicije moderatora, vec i sa bench foruma

Nedjo je napisao(la):
Dobro je da ih nema. No to sto ih nema ne menja Andreinu zelju...

Quotes from here

Aha, sad mi je jasno, thanks.

Nista u ovoj Srbiji ne funkcionise kao sto bi trebalo, pa sam skeptican da ce ista uraditi u skorasnjem vremenskom periodu. Mislim da je jedino resenje (ok, jest da je hipoteticko al takva nam je zemlja) da se dovede i AMD pa da konkurencija odradi svoje..:D

Taj covek se ZESTOKO borio da ovde bude otvorena kancelarija, a ne negde drugde! Toj borbi i uspehu je upuceno moje ushicenje iz gornjeg posta, takodje mi je zelja bila da i vi to znate! Posto on to sam nikada nece reci ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ti bi znachilo da ce moj Q9450 stici bash y januaru u Srbiju kao i u Evropi.:D
Ps.jao kako su se ukurvili doskorashnji pljuvachi Intel-a.Sad svi pobacali Atlone i muchki tutnuli Intel C2D CPU.Neke je sramota i da stave u "Moja Masina" da nisu vishe AMD Fan-ovi.:d
ccccccccccccccccccccccccc

Poslednja izmena:
Taj covek se ZESTOKO borio da ovde bude otvorena kancelarija, a ne negde drugde! Toj borbi i uspehu je upuceno moje ushicenje iz gornjeg posta, takodje mi je zelja bila da i vi to znate! Posto on to sam nikada nece reci ;)

Pa zar vec ne postoji u Poljskoj ili gde vec?

Priceless :D

Da dodam da su ovo odlicne vesti i odlican potez kompanije intel.

Ne bih se ja prerano radovao... mozda cene procesora kroz zvanicni kanal budu vece nego kroz dosadasnji "zvanicni" kanal.

Pa zar vec ne postoji u Poljskoj ili gde vec?

Ne bih se ja prerano radovao... mozda cene procesora kroz zvanicni kanal budu vece nego kroz dosadasnji "zvanicni" kanal.
Jel to pricha shvercer iz tebe ili imash neke informacije? Cene ce biti zvaniche sa malo marze i poreza ali nece se drastichno razlikovati od obelodanjenih cena npr.Penryn-a.

Pa kako zasto?!? :trust:

Da bi prodali sve one zaostale P4 procesore Vladi Srbije posto oni ubrzavaju Internet :d

LOL ! Netburst - Velja Ilic i Predrag Bubalo ocekuju "Exploziju Interneta" u Srbiji! :d Tu ce im pomoci Intel, naravno sa zaostalim zalihama P4 Celerona. :smoke:

Poslednja izmena:
Namojte pogrešno da shvatite, ali na ovakvu istu vest, smo od strane AMDa, ovde bi bilo sada tone hvalospeva i proricanja u stilu Tarabića i Nostradamusa lično ;).
PS Ne ulazim u polemike tipa koiko je to dobro za cenu i slične insinuacije, jer nisam merodavan da o tome pričam.
Pozdrav. :wave:

Ovo je odlicna vest. Ako posledica ovoga bude povecanje broja kvalitetnih racunara po skolama i fakultetima, kao i pocetak WiMax-a na ovim prostorima ja cu biti srecan. Mozda je offtopic... ali pre 10-15 godina ljudi su izlazili sa fakulteta kao programeri, a da pre toga nikad nisu ni ukljucili racunar.

Vise detalja o Intel World Ahead Program: http://www.intel.com/intel/worldahead/index.htm

Poslednja izmena:
Jel to pricha shvercer iz tebe ili imash neke informacije?

Darkić, ne brini se, ja se ne bavim švercom. Što se tiče informacija, imam samo primer Fuji S6500FD aparata koji na fujifilm.co.yu košta 400€, a svi znamo koliko košta inače. Siguran sam da i drugi mogu navesti slične primere. Kod nas u Srbiji "zvanično" nažalost suviše često znači isto što i "šišanje". Znaš i sam da bi mene prvog najviše obradovalo da nisam u pravu. Inače, drago mi je da je otvoreno predstavništvo, i bilo je vreme.

:D :D

ovo moze u potpis od audija. :)

Trpaj slobodno :)

Audio,
sta si pio,
kad si se na (voljeni) P4 okomio?

Pazi njega, ja pio a on peva :d

Darkić, ne brini se, ja se ne bavim švercom. Što se tiče informacija, imam samo primer Fuji S6500FD aparata koji na fujifilm.co.yu košta 400€, a svi znamo koliko košta inače. Siguran sam da i drugi mogu navesti slične primere. Kod nas u Srbiji "zvanično" nažalost suviše često znači isto što i "šišanje". Znaš i sam da bi mene prvog najviše obradovalo da nisam u pravu. Inače, drago mi je da je otvoreno predstavništvo, i bilo je vreme.

Trpaj slobodno :)

Pazi njega, ja pio a on peva :d

Nece biti velike razlike u ceni.Ne brini.Bilo bi ako bi nash chovek bio zaduzen za marzu.U ovom sluchaju,za sada,nije tako.

Otvaranje Intel kancelarije je veliki korak za Srbiju: postoji milion razloga zasto i zbog cega. Nece se to odraziti na cene, mada verujem da to vas najvise zanima, ali postoje neki drugi programi koji ce biti pokrenuti i to je u stvari pravi benefit.

Npr. nova radna mesta za visokoobrazovane kadrove su jedan od benefita koji ce doneti otvaranje kancelarije.

Ima tu i donacija, vauceri za siromasne djake na primer, za kupovinu prvog racunara...

Dobro, ali ipak nije Intel majka Tereza pa da brine o socijalnim slucajevima. To je kompanija koja radi za profit, a svakako nije lose da ponude solidan posao za visokoobrazovani kadar koji obicno planira da zbrise preko bare. To je po meni najveci benefit koji Srbija moze da ima od toga.

Nazad
Vrh Dno