Šta je novo?

Cene kod nas i u inostranstvu!

pa sad znas..
kad bi video cene kola tek..

@Canonad
Stripi se još malo uskoro će kad se PDV poveća sa 8 na 18% biti još skuplji a u SAD još jeftiniji:d

A jesi li uporedio garanciju i bas sve komponente. Ja kad sam uporedio cene dosao sam do toga da je veca cena u dolarima nego ovde u evrima(a obicno kad uporedis evropu i ameriku cene budu evro=dolar)

Juce mi se drug javio iz Svajcarske i rekao mi da na akciji toshiba satelite pro sa 2 ghz dual core, 3 gb ddr3 i 250 gb hardom kosta 350 franaka.Prevedeno u dinare to je 30 000 din.Kaze da ima 3 godine garancije.E sad on ne zna koji je model da uporedimo sa ovde cenama ali nek poredimo sa najnizim cenama ovde slicnog modela po hardveru to izadje bar 12 000 din vise.Ovo nije izuzetak jer je drugi prijatelj kupio tamo externi hard od 1 TB WD za 70-tak evra.Kod nas je tad u winwin kostao oko 10 000 din.Nazalost nije mogao da mi kupi tad disk pa sam ja prosao u novelu na akciji za nekih 60 evra ali 320 gb.Otprilike je tad kostao ovde oko 65 evra 320 gb a tamo je za 5 evra vise kostao ista serija diskova ali od 1 TB.Plus da uporedimo standard Svajcarske i Srbije dolazimo do zakljucka da nas ovim zlotvori delju i te kako.Takodje bi ispravio jednu zabludu koju sam cuo ovde od ljudi.Ta zabulda se odnosi da su cene u HR jeftnije nego kod nas.To je lupetanje.Imam puno prijatelja tamo i znam da su cene mnogo vece nego kod nas za laptopove.Takodje prijatelj iz Bosne je platio isti laptop kao ovde za 250 evra vise.Ovde je bio 500 evra a on je dao 750 evra za isti model.Tako da ta prica da smo mi najskuplji u okruzenju ne pije vodu nikako.Mada eto ispadne da je u Evropi jeftnije.A i u USA znam ovi moji koji su bili na brodovima da su kupovali jeftino laptop racunare.Oni imaju do jaja akcije kad spuste cene jako puno.To kao kod nas ima ali nije to to.Na primer taj laptop sto sam pisao na pocetku posta je kostao pre akcije tamo 550 franaka.E sad zamislite kad bi kod nas neko spustio cenu za 200 evra na akciji.Moze se spustiti 30-50 evra puna kapa ali preko toga jako jako tesko.

Poslednja izmena:
Ja sam uporedjivao cene sa sajta. Tamo su cene sve sa 1 godinom pa to zavara. Akcije su druga stvar, toga kod nas nema :d

Vrh Dno