Šta je novo?

Cene Digitalnih Fotoaparata?

Nule

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
604
Da!Znam da je tema izlizana ali ja imam dva pitanja!

Jel neko moze da mi kaze da li ovi fotoaparati mogu da se nadju na nasem trzistu i kolika im je cena?

1.Canon PowerShot A-40
2.Nikon Coolpix 2500
3.Toshiba Pdr-M25
4.Kodak dc 3400
5.Mustek mdc-3000

Da li je mustek MDC-3000 bolji u poredjenju sa HP-318?

SVIMA UNAPRED HVALA!:D

Hp 318 je za 3 koplja bolji od Musteka i ako ga nadjes novog oko 280 ili malo koriscenog oko 250 odmah uzimaj

Au momci malocas sam video Ricoh-ov digitalni foto aparat sa 4.4 M pixela i bla bla bla nekakvim *******cijama. Stvar izgleda nenormalno dobro, a pravi takve slike da sam se totalno raspametio. Drugi ortak ima Minoltu od 3.3 M i mogu vam reci da je smesna u odnosu na ovi zver. Mada cena je poprilicno paprena za onu prvu opciju jer primerak koji je ispao sa kamiona kosta 700 EUR.
Ali kakve fotke................boom

golum je napisao(la):
Au momci malocas sam video Ricoh-ov digitalni foto aparat sa 4.4 M pixela i bla bla bla nekakvim *******cijama. Stvar izgleda nenormalno dobro, a pravi takve slike da sam se totalno raspametio. Drugi ortak ima Minoltu od 3.3 M i mogu vam reci da je smesna u odnosu na ovi zver. Mada cena je poprilicno paprena za onu prvu opciju jer primerak koji je ispao sa kamiona kosta 700 EUR.
Ali kakve fotke................boom
koji je to model ricoh-a koji ima 4.4 mp?

Ne znam tacno koji je model nema nikakvih brojki i gluposti- neko cyber ime.

Nule je napisao(la):
1.Canon PowerShot A-40
2.Nikon Coolpix 2500
3.Toshiba Pdr-M25
4.Kodak dc 3400
5.Mustek mdc-3000
Da li je mustek MDC-3000 bolji u poredjenju sa HP-318?
SVIMA UNAPRED HVALA!:D
1. 435
2.435
3. ?
4. drugar ima kodaka (doduse ne taj model) i ono sto je interesanto za njih je da daju slike u rezoluciji 300dpi tako da su super za stampu. slike su malo tamnije i los mu je blic - jos jendom napominjem da je u pitanju drugi model (mislim da je dc-3500 od 2.3 mp)
5 ?

iz ovog tvog ponudjenog izbora verovatno bih se odlucio za canon-a
mustek - hp - za hp sam siguran da nema opticki zoom a mislim da je isti slucaj i sa mustekom

golum - evo ovde je ricoh-ov sajt pa ako mozes da ga prepoznas....
http://www.ricohpmmc.com/dc/index.html

D-Kee bas sam hteo da odem na Ricoh-ov sajt ne bi li ti nasao ime modela ali si me preduhitrio; hvala za link. Model je Caplio RR1 i nije 4.4 nego 4 M pixela:D .
Sve u svemu BRUKA kako radi. I dalje sam sokiran......

Re: Re: Cene Digitalnih Fotoaparata?

D-KEE je napisao(la):
4. drugar ima kodaka (doduse ne taj model) i ono sto je interesanto za njih je da daju slike u rezoluciji 300dpi tako da su super za stampu.

Hm, zar nismo apsolvirali da ovo zavisi od nacina na koji prebacujes sliku na HDD? :)
Ja iste slike prebacimsa S40 iz Photoshopa na HDD na 2 nacina jednom budu u 240dpi (mislim da je tako), a drugi put u 180dpi. Anyway, broj pixela je uvek isti (2272x1704) tako da sto je veci dpi to je manji size i dodje mi na isto, jer svejedno pre stampe to sam ispodesavam ;-)

Re: Re: Re: Cene Digitalnih Fotoaparata?

PJ je napisao(la):
Hm, zar nismo apsolvirali da ovo zavisi od nacina na koji prebacujes sliku na HDD? :)
ne! :) zato sto ih on prebacuje iskljucivo preko usb citaca i windows commandera :) (mislim da nema usb konektor na aparatu - ili ako ga ima onda ga ne koristi) - pogledao sma jos neke slike sto su ljudi slikali (mislim da je na steves digicams i na jos par mesta) i takodje su 300 dpi?!?! :confused:
sve je to oki sto se tice broja piksela i ... ali me bas cudi da je on sa svojih 900x600 rezolucije dobijao savrsene fotke u 18x13 - ma nije ni vazno verovatno mi je vid otisao u out :)

Jeste li vi sigurni da je Hp bolji od musteka sobzirom da je ovaj 3 mp a hp 2.3mp. Mustek ima vece rezolucije u kojima moze da radi a jos i moze da radi kao dig. kamera. Oba imaju digitalni zum X2

MDC-3000 is equipped with SONY 2.1 mega CCD, auto-focus lens and 1.8" color LCD display to help perfect your photo shooting. With Zoran Coach LC ASIC, the MDC 3000 is able to capture the finest details with 2048 x 1536 (3.1 mega) pixel resolution through hardware interpolation.

pre nego sto nesto kupis raspitaj se dobro - ovo je mustekovih 3.1 mp - u prevodu digitalni zoom :( - isto bi to dobio povecanjem slike u photoshop-u.... kao sto sam ti rekao moj izbor bi bio ili canon ili nikon - jeste da su skuplji ali imaju i opticki zoom. npr ja cu uzeti (iskreno se nadam) olympus c700 ultra zoom. 2.1 mp 10x opticki zoom 2,7x digitalni...

Nije sve u broju tacaka ;-)

MrSa je napisao(la):
Naravno da je bolji, 318 je najbolji. :)
po kojim kriterijumima je on najbolji??? to bi bilo isto kao kada bi ja rekao da je canon g1 najbolji a daleko je od toga - a za hp-318 g1 je bog... pogledaj malo http://www.dpreview.com/ pa ce ti biti jasno...sta bi ti rekao za canon eos1 ili za olympusa e20.... ma bespotrebno je raspravljati...
hp318 je dobar za pocetnike i za korisnike kojima je dovoljan klasican *****, naravno puno je bolji od nekih aparata koji vise koriste kao web kamerice nego kao pravi digitalci. za pare koje treba izdvojiti je solidna kupovina - a ko hoce da ima iole pristojniji aparat mora da izdvoji vise novca i da zaobidje hp318...

Gde si Mrso jesi dosao sa mora?Jesi zadovoljan sa Hp-om i kakve su slike?Jel ima onih mojih:D :D :D

to bi bilo isto kao kada bi ja rekao da je canon g1 najbolji a daleko je od toga...

Naravno, imao sam ga, a sada imam Canon G2 i potpisujem - bolji je od G1.:p

Mada, prekjuce mi je stigao novi Nikon 5700 :D pa vise nista nije sigurno...

Po mome iskustvu ide ovako Nikon, Canon, Kodak ostale nisam imao prilike da probam, mada sto se tice cene ni Fuji 2800 nije los...

A ako je ovo iznad onaj ZorMi iz Imtela onda ce on da ti kaze cene.

digitalac

RasetaM je napisao(la):
Po mome iskustvu ide ovako Nikon, Canon, Kodak ostale nisam imao prilike da probam, mada sto se tice cene ni Fuji 2800 nije los...

Ja sam kupio Fuji 2800z i vise zadovoljan sam. Ima 6x opticki zum i 2m pixela. Jedino je malo dublji u odnosu na aparate sa manjim zumom, ali negde se cena mora platiti.

stex - da li bi mogao da okacis neke slike slikane sa npr 6x optickim zoom-om, 6x optickim i maksimalno digitalnim, kao i tu istu sliku bez zoom-a uopste. znaci 3 slike

bas sam skroman zar ne :)

D-KEE je napisao(la):
stex - da li bi mogao da okacis neke slike slikane sa npr 6x optickim zoom-om, 6x optickim i maksimalno digitalnim, kao i tu istu sliku bez zoom-a uopste. znaci 3 slike

Nemam sad disk sa ostalim slikama sa Fuji-a ali nadjoh ovu jednu. A ako ti stex ne posalje one ostale ja cu samo da mi vrate disk, imam bas to sto ti trazis.

D-KEE je napisao(la):

Nemam tako nesto, ali cu da se potrudim i snimim. Mahom sam ga koristio za slikanje cerkice i porodice. Max zum mozes da koristis samo u VGA rezoluciji, sto je i normalno kada imas 6x opticki i 2.5x digitalni. Slike sa optickim zumom su odlicne, a maksimalni zum je po meni neupotrebljiv osim za web primene. Uglavnom je opticki glavni, digitalni je *******cija.

A jesi probao sa stalkom? :D

Sve sto sam cuo o tom aparatu je pilicno dobro, ali sada isapde da mu je digitalni zoom beskoristan. Ja imam 2 digitalca i jedan ima 3x2 zoom i sasvim je OK ako smiris ruku, a drugi 3x3.6 (i recimo da ako ga ne gurnes bas na maximum slika isapda OK, a ako stavis na max tj. 11x!!! onda moras da imas stvarno mirnu ruku ili stalak).
Mogu da zakacim na NET neku slicicu sa 3xopticki, pa onda jos 3.6opticki tj. 11x ukupno....slike su po skoro 2MB (bilo bi glupo da ih kompresujem, jer onda ne bi ste videli o cemu pricam :)).....cekaj da nekima sa foruma stigne onaj Oly 700uz, pa da vidis slike sa 27xzoom ;-)

nove naravno!!! :)
na tim se slikama fantasticno vidi sta je zoom - jer je slikana jedna planina koja se nalazi u daljini...

Posto vidim da ste se lepo raspricali necu da smetam ali moram jos nesto da pitam!Sta se prica za Fuji mx 2900, za koliko moze da se nadje to kod nas i da li ide adapter za bateriju uz njega?

Procito sam ja to sve jos pre nego me vise interesuje da li to moze novo da se nadje ovde? Jedan lik na Sezamovim oglasima ga prodaje za 340e ali ne pise da li je nov ili ne!

Vrh Dno