Šta je novo?

Cena administracije sajta

talicni67

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2010
Poena
160
Prijatelj mi je ponudio da mu održavam sajt, profil i 3 grupe na FB. Nikada to nisam radio za novac i nemam poma koliko to može da bude na mesečnom nivou. Hteo sam da mu to radim bez plaćanja, ali on neće tako već želi da mi plati. On mi daje slike koja ja obradim u Photoshopu i postavljam ih kada treba. Pokrećem reklamnu kampanju na FB kada treba da se održi radionica(održava radionice gde uči polaznike da za 3 dana nauče da crtaju i nije *******cija), postavljati i sherovati objave, praviću možda u after effectsu reklamne klipove koje ću postavljati na YT..... Ima li neko ideju koliko da tražim za ovaj posao? Neću da bude previsoka cena jer smo mi prijatelji popriličan broj godina.

Prijatelj mi je ponudio da mu održavam sajt, profil i 3 grupe na FB. Nikada to nisam radio za novac i nemam poma koliko to može da bude na mesečnom nivou. Hteo sam da mu to radim bez plaćanja, ali on neće tako već želi da mi plati. On mi daje slike koja ja obradim u Photoshopu i postavljam ih kada treba. Pokrećem reklamnu kampanju na FB kada treba da se održi radionica(održava radionice gde uči polaznike da za 3 dana nauče da crtaju i nije *******cija), postavljati i sherovati objave, praviću možda u after effectsu reklamne klipove koje ću postavljati na YT..... Ima li neko ideju koliko da tražim za ovaj posao? Neću da bude previsoka cena jer smo mi prijatelji popriličan broj godina.

Na ovo jednostavno pitanje, ustvari komplikovano baš i nemožeš gledati da dobiješ neki precizan odgovor. Razlog je jednostavan na primer ako neko radi za 10$-35$ po satu (zavisno od posla) tako i formiraš cenu, koliko tebi treba vremena da nešto uradiš.

Ovo što si ti naveo nikako nije administracija sajta (administracija web sajta je dodavanje i održavanje već postojećeg sajta koji je neko izradio) plus što ti imaš tu i AF program obrada video materijala, reklamna kampanja za FB ) posebna stavka, onda obrada fotografija u PS opet posebna stavka. Sve što si naveo se raščlani na posebne stavke i zato se uvek radi po satu jer ako te neko plaća mesečno za fiksnu platu nisu mu potreban 24 časa (osim ako je veliki projekat ili sajt), nego povremeno i privremeno sa poslovne tačke gledišta.

Cenu kreiraj shodno tome kako ti misliš da je najbolje, uzmeš sve u obzir i proceniš šta i kako. Nema tu neke velike mudrosti niti pametnog saveta, jer svako za sebe kreira tržište i održavanje ovoga svega što si ti naveo. Ja mogu da kažem to je 500 evra mesečno, neko može reći 10 eura mesećno, nema fiksnog iznosa sam proceni...

Poslednja izmena:
Vodjenje stranice na Facebooku mesecno kosta oko 100-150e (to je neka suma koju 90% njih koji se bave time zaradjuje), u zavisnosti od broja objava u toku meseca, tu spadaju objave i postavljanje blago izmenjenih slika sa nekim tekstom, znaci blago Photoshopovane, nista zahtevno, e sad ukoliko se trazi nesto ozbiljnije, slika/reklama za koju je potrebno izdvojiti neko duze vreme za sredjivanje, cena u tom slucaju raste, logicno. Odrzavanje sajta mesecno takodje zavisi od vrste odrzavanja/sadrzaja i ucestalosti, ali prosek cena je od 50-150e. Ovo su sve neke okvirne cifre, ali ce ti one svakako pomoci kako bi formirao neku prijateljsku cenu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno