Šta je novo?

Cemu overklok

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Tactman

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2007
Poena
300
vidim da je to velika tema na ovom forumu. zanima me sta je razlog:

da se prodje "jeftinije"?

da se za "manje" dobije "vise"?

da li se racunari najvise koriste samo za igranje, i i da li samo igraci imaju koristi od overkloka?

sta su razlozi za i protiv overkloka? koliko se zaista dobija u poboljsanju performansi, i da li ono sto je pozitivno preovladava nad svim negativnim aspektima overkloka....koliko vidim, ulaze se puno energije oko svega toga pa me cisto zanima ima li sve to smisla, ili je to jos jedna nasa kolektivna iluzija?

Prvo i prvo - ne postoji razlog protiv overclocka - postoji samo dobitak.
Drugo : kakva bre "kolektivna iluzija" ???
Treće : može da se prođe jeftinije, a i ne mora (ekstremni oc je skup sport)
Ovo je sajt i forum su namenjeni zaluđenicima za ovaj neobičan i opasan sport - neko budži auto pa obara vreme na 400m , a neko budži mašinu pa obara SuperPi ili 3Dmark - svi su pomalo ćaknuti ali su među svojima :)

Jedno od najvećih zadovostava je kupiti novi procesor - ubosti ga u ploču i nasvirati ga još 50% - a to je samo početak zabave : još veći clock, zategnutije latencije - pa dok ne izgori ;)

Običan hobi - koji zahteva para, vremena, znanja i strpljenja. Zašto to neko voli - nemam pojma - al kod mene procesor, memorija i grafička ne rade ne defaltu ni nekoliko sati - odmah gledam da ih nasviram. Zašto sporije - kad može brže?

Poslednja izmena:
Kakva kolektivna iluzija ?? :d

Od '98 god. nisam stavio komponentu u kucne masine na default i sve jos uvek radi kao satic a po performansama je u klasi koja se ne pravi :d

Kakva kolektivna iluzija ?? :d

Od '98 god. nisam stavio komponentu u kucne masine na default i sve jos uvek radi kao satic a po performansama je u klasi koja se ne pravi :d

Klasa koja se ne pravi - kako lepo rečeno !

Већ прежвакана тема....све што те занима има у тој ''великој теми'' на форуму, ако ни после свега ти не укапираш која је сврха свега тога онда ти нико не може помоћи.

Разлози за оверклок су бројни и различити, то никако није колективна заблуда, ја бих пре рекао да је колективна заблуда то што неки издвајају за неко ''ексклузивно'' парче хардвера идиотски високе суме (које брат брату вреде три пута мање), купљено по принципу ''дај ми то најскупље'' и тиме мисле да је баш њихов љубимац први у селу. Зато мислим да би ова тема требала да претрпи извесну корекцију, уместо што се дискутује о томе ''Чему оверклок'', пре бих ставио ''Чему не оверклок'' јер има знатно више разлога зашто оверклок него зашто не.

bre brate, kakvo pitanje.
a sto ti vozis kola 60, a ne 40 km/sat?
prosto i jednostavno: overklokovani procesor radi brze (samim tim treba mu krace vreme da obavi bilo kakav zadatak) od procesora koji radi na defaultu.
i nije stvar samo u igricama, cak se tu i najmanje oseca razlika. probaj video kopresiju pa da vidis razliku izmedju procesora koji rade na 2 i 2,8 GHz.
a sta ti mislis, koja je razlika izmedju, recimo, E6300, E6400 i E6600 procesora? sto da oni tamo podizu taktove i to naplacuju, kad ja mogu kuci isto to da uradim?

Covek je pitao [izmedju ostalog] koji su minusi...
a) Povecano zagrevanje [relativno - ako se ne radi o extreme OCu]
b) Povecana potrosnja [nije da je neki problem]
c) Skrecavanje radnog veka [ja ga nisam isqsio... da li je iko!?]
d) Sansa da spalis nesto [ako ne znas sta radis]
ima neko nesto da doda!? :d

Cemu ovakve glupe teme?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno