Šta je novo?

celeron 900@1200?

Nightwalker

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2000
Poena
619
Imam cely na 900 (Abit BH6 1.1 (BX-slot1)+ Gigabyte jumperless adapter), stavio sam ga na 133 FSB (1/4 PCI), i na 1/1 agp. Ploca ga je prepoznala, Windows se ucitao ali se izgubila slika, pa sam restartovao i vratio na 900. Da li treba da povecam napon (default je 1.75 V) ili da drugacije stavim AGP? Mozda kartica (Matrox Millenium G200) nece da radi na 133 bus-u, mada bi valjda trebala posto podrzava 2x AGP? Inace, jedina druga opcija za AGP je 2/3... Sta da uradim?

Imaj u vidu da ta ploca podrzava (bar po BIOS-u) Celerone do 700MHz (66FSB). Mozda je to razlog zasto win ne radi ispravno. Pazi samo da ne spalis plocu!

Eh sad si me stripnuo za plochu!
imam Chaintecha 6bta2 i Celeronche preko adaptera na 766 koji je na 958 trenutno i plocha ga ne prepoznaje kako treba vec ispisuje Intel Pentium III at 60E (17x3.5)

Da li je stvarno moguce da dodje do eventualnih oshtecenja ploche..
BTW ovako mi ovo radi bez problema jedno dva tri meseca

Nightwalker je napisao(la):
Imam cely na 900 (Abit BH6 1.1 (BX-slot1)+ Gigabyte jumperless adapter), stavio sam ga na 133 FSB (1/4 PCI), i na 1/1 agp. Ploca ga je prepoznala, Windows se ucitao ali se izgubila slika, pa sam restartovao i vratio na 900. Da li treba da povecam napon (default je 1.75 V) ili da drugacije stavim AGP? Mozda kartica (Matrox Millenium G200) nece da radi na 133 bus-u, mada bi valjda trebala posto podrzava 2x AGP? Inace, jedina druga opcija za AGP je 2/3... Sta da uradim?

Kako mislis da ti video kartica izdrzi 133Mhz? Stavi AGP na 2/3 to je oko 89Mhz sto je vec prihvatljivija vrednost, mozda Matrox i prodje na toj frekvenciji.

Nightwalker je napisao(la):
Čoveče baš si istripovao!!!! Kakvih crnih 133MHz za AGP!?!?!? boom Default takt za svaki AGP je 66MHz, a ti ni manje ni više nego duplo. Pravo je čudo što se kartica uopšte probudila, mada ipak je to Matrox. 🙂 Stavi ti lepo AGP množilac na 2/3, kao što ti i Aca reče, i biće sve O.K. 😉

Hvala na savetima, izgleda cu ipak kupiti neku plocu sa novijim cipsetom, a za sada cu se zadovoljiti sa 110 FSB-om. Inace, ploca sa novim BIOS-om podrzava cely do max 850 (100 fsb), a moze da radi do 155fsb, ali me bas zanima kako su predvideli da graficka kartica radi na tim frekvencijama?

Nazad
Vrh Dno