Šta je novo?

Celeron 733 +?

• Začetnik teme Začetnik teme The Boss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
T

The Boss

Guest
Celeron 733
Motherboard Asus Cusi FX , Bios rev. 1005
CPU Celeron 733MHz
256MB SDRam
FSB/SDRAM Freq. 66/100MHz

stavio sam ga na 70/105 i radi na 770MHz....
Upalio sam Win.Media Player,pustio pesmu,pustio mu vizuelizaciju,upalio sam DivX film sa CD-a,Norton System Works da prregleda ceo sistem,task menager i Asus Probe... i to ostavio oko pola sata....celo vreme procesor usage je bio 100%.
Prvih pet min.42C
posle 10min. 46C
posle15 min. 49C
i tako sledecih 15 do 20 min. bila je oko 49-50-51 C
Nemam opciju da promenim mnozilac....koji je x11
Onda prebacim na 100/133 MHz i dobijem CPU 1100MHZ 🙂
i u biosu sam pratio temp.(bez podizanja Windows-a)
jedno 10 minuta i otisla je do 61C i tu se kao odrzala...ali kada sam probao da podignem Windows (XP Pro.),prvi put mi da eror kao nesta sa Boot.inf ili sl. nije u redu..reinstaliraj ili repair windowse....restartujem probam ponovo....odradi sve u biosu,nema erora sve ok ali kad treba da podigne Win nece....i tako i treci put
Vratim setings na 70/105 i sve ok 770MHz.
Nazalost nemam opcije izmedju 70/105 i 100/133...a cini mi se da bi mi neka od 85/110 ili 90/120 bila sasvim ok...nebi izgleda bilo potrebe ni za hladnjacima a CPU bi radio bi na nekih ~850-950MHz....
Ima li jos nesto da bi mogao odraditi ili sam tu zapeo na 770MHz ?????Dali postoji sansa da je problem u Windows-ima (XP Pro.)..tj da nemogu da podnesu toliku razliku u brzini CPU-a u odnosu na instalaciju..???????????
Misljenja sugestije????????

Nedostajuće vrednosti fsb možeš postići programima za softverski oc iz windowsa. Ima više programa koji to rade a najbolji su CPUCool ili još bolji Cpufsb. Verzije tih programa koje ja imam su stare i u njima nema podrške za tvoju ploču. Ali ništa te ne košta da proveriš da li najnovije verzije tih programa imaju podršku za tvoju ploču odnosno PLL ili narodski klok generator.
link www.podien.de

Skinuo sam CPUFSB sto je izgleda samo deo CPU COOL-a koji sluzi za CPU Overclocking....ali cim podjem da odaberem koja mi je ploca tog trenutka mi se zaledi komp. I moram da "end task" CPUFSB da bi pri proradio...znaci nestigne do toga da barem vidim dali podrzava moju plocu.....u cemu je prob.?

Izgleda da nemaš sreće. Probaj da pišeš Wolframu Podienu za savet sa molbom da ubaci podršku za tvoju ploču.

Napokon Uspeh!

Uspeo sam preko jumpera da ga dignem na 1045MHz...............elem 95/126,7/31,7 MHz sa njegovih 66/100/33,3MHz Kao sto se da primetiti tek sam poceo sa ovim i treba mi saveta,kako i sta.....koji benchmark najbolje da se koristi,kako se menja napon CPU Core sad je oko 1,7V a videh negde da moze do 2.2V..koji hladnjaci i koja brzina....brzina RAM-a..i na kraju koliko sam ja ustvari i dobio sa ovim....posto sam smanjio PCi speed....dali je bolje imati PCI 33.3 i 770MHzCPU ili 1045 CPU i 31.7PCI...
Furao sam procesor na 100% usage jedno 40 min. i temperatura je bila53- 55C......na idle je 30-32C......pri sobnoj temperaturi oko 25C i bez bocnih poklopaca....sto se stabilnosti tice.....nisam nesto testirao ali zadovoljan sam...przio sam CD-e otvarao razne gomile programa...ali kao sto rekoh nisam najbolji sa ovim a neznam kako je najbolje da se testira
Sandra mi je dala neki broj Performance PR1250 sto znaci sta 1250?...uh koliko pitanja a 🙂!Podatke o ploci mozete naci gore Asus........
ps. da zaboravih...instaliram D Mark (demo) i nije hteo da pokrene bemchmark kaze da je neki problem sa DirectX-om...ima WInXP Pro. nanoviji DirectX...igram igre bez problema..(koliko je moguce sa SIS630E 16MB Chipset)QuakeIII ,Half Life,CounerStrike,...malo mi je spor sa Wolfenstein ali to je zbog slabe graf. kartice.
E pa ako vam nije mrsko malo se raspisite....hvala........

......digao sam ga na 1068Mhz
97/129.3/32.2MHz Ocistio sam Heat Sink i Fan i sa sinocnih 55C Full Usage sam ga pored svih mojih pokusaja uspeo dovesti samo do 47C 🙂...samo zbog glupe prasine 8C i to CPU ubrzan za 23MHz..haos! boom

Boss

Nazad
Vrh Dno