Šta je novo?

Celeron 733

• Začetnik teme Začetnik teme The Boss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
T

The Boss

Guest
Motherboard Asus Cusi FX , Bios rev. 1005
CPU Celeron 733MHz
256MB SDRam
FSB/SDRAM Freq. 66/100MHz

stavio sam ga na 70/105 i radi na 770MHz....
Upalio sam Win.Media Player,pustio pesmu,pustio mu vizuelizaciju,upalio sam DivX film sa CD-a,Norton System Works da prregleda ceo sistem,task menager i Asus Probe... i to ostavio oko pola sata....celo vreme procesor usage je bio 100%.
Prvih pet min.42C
posle 10min. 46C
posle15 min. 49C
i tako sledecih 15 do 20 min. bila je oko 49-50-51 C
Nemam opciju da promenim mnozilac....koji je x11
Onda prebacim na 100/133 MHz i dobijem CPU 1100MHZ 🙂
i u biosu sam pratio temp.(bez podizanja Windows-a)
jedno 10 minuta i otisla je do 61C i tu se kao odrzala...ali kada sam probao da podignem Windows (XP Pro.),prvi put mi da eror kao nesta sa Boot.inf ili sl. nije u redu..reinstaliraj ili repair windowse....restartujem probam ponovo....odradi sve u biosu,nema erora sve ok ali kad treba da podigne Win nece....i tako i treci put
Vratim setings na 70/105 i sve ok 770MHz.
Nazalost nemam opcije izmedju 70/105 i 100/133...a cini mi se da bi mi neka od 85/110 ili 90/120 bila sasvim ok...nebi izgleda bilo potrebe ni za hladnjacima a CPU bi radio bi na nekih ~850-950MHz....
Ima li jos nesto da bi mogao odraditi ili sam tu zapeo na 770MHz ?????Dali postoji sansa da je problem u Windows-ima (XP Pro.)..tj da nemogu da podnesu toliku razliku u brzini CPU-a u odnosu na instalaciju..???????????
Misljenja sugestije????????

😉 boom 😉

Koja je memorija u pitanju, koje hladjenje(nesto je to mnooogo visoka temp. za celly-a) i o kakvim dodatnim hladnjacima prichash?

Nazad
Vrh Dno