Šta je novo?

Celeron 400

||NeX|| je napisao(la):
Da 28C mi je na overclockovanom.
Kako postižem? Nikako, ništa nisam dirao. Ostalo sve na starom.
Stari cooler, neki no name, ne znam ni koliko rpm.

A sad ozbiljno to tom množiocu. Jel' ovisi to od ploće ili šta?

Ozbiljno mnozilac ne zavisi od ploce, nego od proizvodjaca procesora. Procesorima je Intel zakljucao mnozilac i tu nema pomoci. Jedino mozes da overklokujes podizanjem brzine magistrale.

Aca je napisao(la):
Jel citas ti ovaj thread od pocetka ili od kraja ili ne citas uopste? 🙁 A sta bi drugo dizao nego napon i magistralu. Te 500-tke su bile najgore za overklokovanje, od mase njih samo jedan sam uspeo da poteram na 83MHz-a magistrali i sam, sam se zacudio tom sampionskom primerku.
Citam thread od pocetka, al' sta znam kako ide za 500-tke procedura jer su veoma specificni. Zadnja generacija cel 1 procesora... 0.25 mikrona izrada...

Znao sam teoretski odavno da je 500A extremno los za O/C, ali sada sam se uverio i u praxi. 🙁

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Citam thread od pocetka, al' sta znam kako ide za 500-tke procedura jer su veoma specificni. Zadnja generacija cel 1 procesora... 0.25 mikrona izrada...

Znao sam teoretski odavno da je 500A extremno los za O/C, ali sada sam se uverio i u praxi. 🙁

Celeron 500 nije poslednja generacija, postojao i je 533, kao i 533A, koji je bio varijanta na 0.18. Dva primerka 500-tice koje sam uopste probao da overklokujem su isla na 75MHz FSB-a i ni makac dalje, ali nisu trazili nikakvo dizanje voltaze.

Evo i objasnjenja.
Nisam ja nista O/C ono kada je prijavio 707 MHz... sto rece Misko mora da je zbog onog support by AMD 😀

Anyway, znam da postoji i par modela posle 500-tke, (mislio sam da je 533A poslednji - ali ocigledno nije kako kaze Snejk).
I ja mog mogu da teram jedva na 75 FSB, ali sa dizanjem napona na 2.20 V.

Snejk, kako si ti uspevao da O/C sa default naponom??
type;

Evo i objasnjenja.
Nisam ja nista O/C ono kada je prijavio 707 MHz... sto rece Misko mora da je zbog onog support by AMD 😀

Anyway, znam da postoji i par modela posle 500-tke, (mislio sam da je 533A poslednji - ali ocigledno nije kako kaze Snejk).
I ja mog mogu da teram jedva na 75 FSB, ali sa dizanjem napona na 2.20 V.

Snejk, kako si ti uspevao da O/C sa default naponom??
type;

Kako sam uspevao? 🙂 Pa najnormalnije, samo stavio FSB na 75 i to je bilo to. Jedino je mozda poenta u tome sto su sve 500-tke i 533-jke koje sam ja prodavao u to vreme bile BOX varijanta, komplet u onoj kutiji u kojoj stizu iz Intela, zaboravio sam gde sam to tada kupovao.. E sad, mozda je to kao bila neka bolja serija pa je zato radila na 75MHz FSB, ta brzina je u svakom slucaju bila bliska nekom gornjem limitu 0.25-mikronske tehnologije.. Celeron 533A (tj najsporiji 0.18 kopermajn celeron) inace nisam nikada video ovako, to je vec vrlo redak primerak, ali za njega kazu da su pojedini primerci isli i preko 900MHz.. No, to je iz neke druge priče 😉.

Ma definitivno nema pravila!
Sta sam radio u zadnjih par dana:
Celeron 700 => ~872 (sa dizanjem napona i FSB-om)
Celeron 850 => ~1054 (bez dizanja napona, samo FSB na 124MHz jer budjavi FIC od vlasnika ne podrzava nista drugo)

type;

Sve zavisi od jezgra do jezra. Drugar je imao Celeron 800Mhz koji je bez dizanja napona isao na 160FSB.

Tacno, ali ipak za extremni FSB treba i dobra ploca (npr. Abit 😉 ), ali svakako i sam CPU core igra veliku ulogu.

Pozdrav
:wave;

Tacno, ali ipak za extremni FSB treba i dobra ploca (npr. Abit 😉 ), ali svakako i sam CPU core igra veliku ulogu.

Pozdrav
:wave;

Ploca je bila ASUS TUSL2-C, a memorija Kingmax PC150 BGA moduli

Overclock jumper?

Na samom procesoru imam pored jumpera za napon i neki jumper (zute boje - cccc ko da je to bitno 😀) iznad kog pise: Auto i Overclock

Naravno namesteno je na auto, ali sta? Ja mislim da je to FSB, ne bih da experimentisem, ali da nije slucajno, za mnozilac? :boom:

Re: Overclock jumper?

Na samom procesoru imam pored jumpera za napon i neki jumper (zute boje - cccc ko da je to bitno 😀) iznad kog pise: Auto i Overclock

Naravno namesteno je na auto, ali sta? Ja mislim da je to FSB, ne bih da experimentisem, ali da nije slucajno, za mnozilac? :boom:

Pa kako mislis na intelu da promenis mnozilac? 😀

Pa sta znam, iskreno, ponadao sam se da je u pitanju "golden sample" :boom: 😛 😉

Ali, ocigledno nije 🙁

re

Pa kako mislis na intelu da promenis mnozilac?
-----------------------------------------------------------------.
Pazi ovamo
Intel 333 512 cashe
100x5=500Mhz
A?
A?
A?

Nema covek sta da dokazuje... Ja sam terao jednog PII 333MHz na 133x3.5, a on je bio 66x5

PII 233, 266, 300 (66mhz fsb) i 333MHz su imali otkljucan mnozioc, posle toga svi su bili zakljucani pocev od 300 (100Mhz fsb), 350 (100MHz fsb)

re

Ja bih molio da mi neko pozami neki procesor, da vam pkazem,
Za uzvrat ce doticna persona dobiti otkljucan procesor.
Sada imam jedan kontraverzni.
233-ka doduse BXpro ali nema veze,
Staio sam ga na 7x100 a ovaj se dize na 300Mhz.
Pozdrav
(nije u pitanju nikakav slucajni uszorak.
Donesite koji ocete, svaki cu da otkljucam.
Ona 333 ka nije vise kod mene nazalost.

Re: re

duksa88 je napisao(la):
Ja bih molio da mi neko pozami neki procesor, da vam pkazem,
Za uzvrat ce doticna persona dobiti otkljucan procesor.
Sada imam jedan kontraverzni.
233-ka doduse BXpro ali nema veze,
Staio sam ga na 7x100 a ovaj se dize na 300Mhz.
Pozdrav
(nije u pitanju nikakav slucajni uszorak.
Donesite koji ocete, svaki cu da otkljucam.
Ona 333 ka nije vise kod mene nazalost.

Neki ?? To znaci bilo koji Intel... Evo ja mogu da ti pozajmim P3 Coppermine 1100MHz i P3 Tualatin 1200MHz, mozes da probas sa oba...

Nazad
Vrh Dno