Šta je novo?

Cel633 i DVD seckanje...

Zveki

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
619
Naidjoh na problem sa sporadicnim seckanjem (na svaki 10ak sekundi), tj. blagim, ali primetnim zakocem pri reprodukciji DVD filmova na racunaru sa Celeron-om 633MHz i 256MB ram-a. I u WinDVD-u i PowerDVD-u. Citac je nov Plextor, ne verujem da je problem u njemu. Mozda nesto od softvera pomogne... ali sta?

mozda neki udma?
koja je graficka i ploca?
noviji drajveri?
noviji directx?
iskljuci hardversku akceleraciju u windvd/powerdvdu

Imao sam dosta slicnih situacija i tada sam pokusao sve softverski da odradim. Znaci zakrpe, novjije verzije drajvera, hardware acceleration, dma, sve verzije dvd player-a, dovoljno memorije za radi ali opet na kraju seckanje.
Dok sam dosao do zakljucka da sam vecinu tih slucajeva resavao sa jacim napajanjem.
Pokusaj sa jacom PSU jedinicom i pobrini se da taj plextor bude sam na ide grani.

frogman je napisao(la):
Dok sam dosao do zakljucka da sam vecinu tih slucajeva resavao sa jacim napajanjem.
Pokusaj sa jacom PSU jedinicom i pobrini se da taj plextor bude sam na ide grani.

Graficka je MX440 (vrh za ovu kantu)...
Rado bih turio Plextora na sec.master, ali sudjen mu je CDRW na istoj grani. Na pri. su dva HDD-a (10 i 40GB). Ako mislis da je napajanje u pitanju, mogu da probam...

Hardver je sasvim dovoljan za glatku reprodukciju. Najviše liči na položaj DVDa na granama (neka bude npr. master na sekundarnoj grani) ili nešto oko DMA modova prenosa podataka...

Vrh Dno