Šta je novo?

Cekanje na ADSL u NBG i dobijanje rutera/ethernet modema

max9998

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2002
Poena
620
Nalazim se na centrali Tosin bunar, i trenutno imam Beotel ADSL. Od pre nedelju dana je prestao da radi moj licni USR ethernet modem (od momenta povecanja brzina), a neophodan mi je takav radi povezivanja na kucni ruter.

Beotel mi trazi 1500 din za zamenu USB modema (koji mi je potpuno beskoristan) ruterom, ali ne vidim zasto bih ih to placao kada za dz mogu da predjem kod nekog drugog provajdera koji ce mi odmah dati ruter ili ethernet modem.

Daklem, pretpostavljam da cu morati da cekam na slobodan port kada otkazem ovaj, i to je ok, samo bih zeleo da okvirno znam koliko se sada ceka na ADSL na Tosinom bunaru.

Takodje, koji sve provajderi besplatno daju ruter ili eth modem? Telekom, Sezampro?

Thanks

Niko ne moze precizno da ti kaze koliko ces cekati na slobodan port (osim ako na forumu nema insajdera iz centrale ;)). U svakom slucaju naoruzaj se strpljenjem. :) Ili pokusaj kod Telekoma. Em dobijas ruter, em su najvece sanse da imaju koji port u steku. ;)

Nemogu da verujem da bi pre rizikovao da ostanes bez porta i nekoliko nedelja/meseci nego da das 1500 dinara :wall:

Ako si vec zapeo da menjas provajdera, idi kod Telekoma i prilikom potpisivanja ugovora naglasi da menjas provajdera i da vec imas instaliranu opremu u centrali, da ne bi izgubio port. Proveri i da li daju cetvoroportni ruter ili pak modem sa jednim ethernet portom. Nakon toga raskines ugovor sa sadasnjim provajderom a onda sedi i cekaj da izvrse promene u centrali :p

Poslednja izmena:
Aj, pa javi sta si uradio. Zanima me koliko se lako menja provajder.

To je stvar principa, a ne 1500 din... Ako ne zele da me zadrze kao korisnika, ko ih sisa. Nije mi frka da sacekam novi port, imam alternativnu konekciju...

Telekom sam zvao (9813), i kazu da prvo moram da raskinem ugovor sa Beotelom, pa da podnesem zahtev. Gde im je korisnicki servis, da odem tamo i ponovo to ispitam?

Ja sam cekao kod Ptt-a vise od mesec dana - malo su vise odmarali preko leta mozda. Kada sam konacno dobio ruter, jos 5-6 dana im je trebalo da se smiluju i dogovore PTT i Lelekom da me ukljuce kako treba :mad:
Sada je sve OK. Posto je ruter koji dobijes sa 1 portom, povezao sam ga sa switchem i sve radi u savrsenom ;).

Vrh Dno