Šta je novo?

Cd32

Ihhh, Microcosm, kako je to luda igrica bila...
Inace nisam siguran kako da podesis WinUAE, ali CD32 je ustvari Amiga 1200 stim sto je imao 1 cip viska. Neznam da li WinUAE moze da emulira CD32, ne secam se da sam negde video tu mogucnost, a opet, treba imati i ROM za CD32...

Poslednja izmena:
Hm neznam znam da je meni dosta naslova sa cd32 radilo na pravoj A1200 (tacnije sve sto sam imao za cd32) ne secam se da je nesto falilo a koristio sam kick 3.0 i 3.1

Hm neznam znam da je meni dosta naslova sa cd32 radilo na pravoj A1200 (tacnije sve sto sam imao za cd32) ne secam se da je nesto falilo a koristio sam kick 3.0 i 3.1

Nekoliko naslova za cd32 koji koriste dodatne mogućnosti Akiko čipa (npr. planar2chunky) ne rade na a1200/a4000. Takođe, tu je i joypad koga treba priključiti... ima na aminetu šema interfejsa za priključenje joypada sa playstationa.

WinUAE može da emulira CD32. Pre godinu dve sam se sa tim zanimao ali nisam uspeo da nateram emulator da čita CD trake tako da su sve igre koje sam probao bile bez muzike, što me je demotivisalo. Još uvek se pitam da li je uopšte i moguće napraviti da WinUAE čita CD32 muzičke trake.

Da bi se CD32 emulirao, ono što je meni bilo potrebno jesu Boot ROM fajl i Extended ROM fajl (CD32 - Extended Kickstart). Međutim nisam apdejtovao WinUAE već neko vreme tako da nisam siguran da se nešto nije promenilo u međuvremenu.

@ dag - E bas tako, i mislim da je upravo Microcosm jedan od tih naslova koji su pisani iskljucivo za CD32.

Emulacija definitivno radi, ali se nisam davno bavio njom.
CD32 je baš teška egzotika :)

Amiga CD32

Rade igre, ja sam malopre probao James Pond 2, Microcosmos, Oscar & Diggers i Guardian. sve igre su radile, takodje imam i muziku i igri. Koristio sam najnoviji winuae 1.4.5. U microcosmososu, mi se resetovao posle prvog nivoa, nisam se nesto zezao sa time.
Uglavnom radi CD32 emulacija, ako se ne varam ima 78 igra za CD32, i komletna kolekcija je dugacka oko 10 GB.
Ranije sam probao i Akiko amulator, ali sam imao samo free verziju koja podrzava par igara. I iz njega su mi radile neke igre.
Ima manjih problema u pojedinim trenucima sa zvukom, ali radi :)

Evo sada sam bas isprobavao James ponda - robocode. Ima verzija igre sa FDD iz 91 i 93, razlika je ona iz 91 na pocetku ima crveno nebo a ova iz 93 plavo :)
I ova verzija za CD32, koja takodje ima plavo nebo.
Razlika u muzici je primetna kao nebo i zemlja. Muzika iz robocoda uvodna tema mi je extra, ali tek na CD32 to zvuci kako treba. Ko nije imao priliku da proba, preporuka.

Poslednja izmena:
jos uvek imam negde cd microcosm za cd32 platformu mada radi ok i na amigi 1200 sa obicnim 4x cd citacem. kontam da ni na winuae sa kick31.rom-om i 1200 emulacijom ne bi bilo problema.

sta bi sa onim overdrive cd drajvovima za a1200, jel ima to iko, njima je dodavan hardver koji je omogucavao a1200 potpunu cd32 kompaktibilnost, al su bili skupiiiii..

Vrh Dno