Šta je novo?

CD za kola

supernova

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
619
Ovako. Treba mi preporuka za dobar i kvalitetan CD za kola.

Kao prvo me interesuje koje su firme dobre, i nemojte da flejmujete nego lepo kažite koja firme rade posao, a koje ne. Ja sam na osnovu dosadašnjih iskustava sklon Pioneer-u, ako neko zna za nešto bolje a ne bolesno skuplje neka kaže.
Drugo - nije neophodno da pušta MP3, samo CD-R/RW je dovoljno, ali onda ne bi bilo loše da ima konektor za šaržer, možda ga dokupim kasnije. Primam predloge za konkretne modele koji su se dobro pokazali na našim džombama.
Ima i jedna specifičnost - naročito me interesuju iskustva vlasnika CD-ova koji se koriste u Renault-u 5, pošto u njemu CD stoji poprilično pod uglom u malo čudnom položaju.
Takođe me interesuju i kvalitetni zvučnici koji su dovoljno mali da mogu da stanu u predviđena mesta na R5 Campus instrument tabli.
Hvala :)

Ja sam imao Kenwood-s 3021 i mogu ti reci da sam bio prezadovoljan njime, preskakao je samo kada bi overio neku mnogo jaku rupu i kada je disk ekstremno ostecen. Sada sam kupio Pioneer-a 3730 (mp3/wma) radi kao zmaj.....

Ima na Benchu dobrih thread-ova vezanih za ovo, pogledaj.
Za pocetak je uvek bitno da sa kaze koliko para zelis da ulozis u sve ovo.
Blaupunkt ti mogu toplo preporuciti jer u oba kola to imam i zadovoljan sam sa zvukom i kvalitetom izrade.
Za ta kola mislim da bi najidealnije isle neke max. 13cm dvosistemski zvucnici (nesto od Pioneer-a, mozda nesto iz Sony Xplode serije, itd.)
Kakve su ostale marke nek ti ostali kazu. Koliko vidim dosta njih hvali Pioneer, pa posto njih mozes za solidne pare i kod nas nabaviti uzmi to u obzir.

brate mislim da ce ti Pioneer 7600 savrseno odraditi posao.Dobijes i OEL display pride.
Strasan CD player

Sto se tice Pioneer CD/MP3, sledeci modeli su "dostupni" cenom:

Pioneer DEH-3700MP (osnovni mp3 Pioneer model), cena je oko 120 evra (ovaj imam, hteo sam 4700MP, ali ga tad nije bilo osim po vrlo bezobraznoj ceni pa ga nisam uzeo).
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=9929&taxonomy_id=25-121

zatim DEH-4700MP (naslednik starog dobrog DEH-3600) cena je oko 135-140 evra
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=9928&taxonomy_id=25-121

i Pioneer DEH-5700MP, cene oko 160 evra.
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=9912&taxonomy_id=25-121

Zavisi sta ti treba, ali mislim da ce ti i osnovni model dobro "lezati" u kolima.
Sto se tice "cudne pozicije" audio uredjaja u Renou 5, nisam bas upucen kako to izgleda, ali Pioneer navodi da ce uredjaj do ugla od 60 stepeni raditi korektno, pa mislim da nece biti problema.

Za zvucnike: prvo premeri koje su dimenzije u pitanju (dal' su 10cm, ili 13cm), pa kupi odgovarajuce... prema dimenzijama i naravno, prema dzepu...

supernova je napisao(la):
Ima i jedna specifičnost - naročito me interesuju iskustva vlasnika CD-ova koji se koriste u Renault-u 5, pošto u njemu CD stoji poprilično pod uglom u malo čudnom položaju.

Kod starijih Renoa, generalno gledano postoji veliki problem montaze CD plejera. Nije problem samo u kosini koja jeste velika, vec i u chinjenici da je lezishte za uredjaj dosta plitko, te i to znatno otezava montazu novijih audio uredjaja.
U ovom sluchaju jedino pomaze probanje veceg broja uredjaja dok se ne potrefi prvi koji moze da chita pod tim nagibom, a koji moze da stane u pregradak.

Uzmi neki Pioneer, odlican zvuk. Panasonic obidji.

Za dataljnije elaboriranje teme procitaj neku od diskusija od pre oko godinu dana.

Pazi mnogi koji se mnogo bolje od mene razumeju u car audio kazu da pioneer u serijama jeftinijih head unita(serija 1XXX i 3XXX) losiji od konkurenciji,dok je u jacim serijama 5XXX,7XXX,8XXX konkurentar ako ne i bolji od drugih.

Nazad
Vrh Dno