Šta je novo?

CD umesto DVD

centaur

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Da li postoji mogucnost da u total (windows) commander-u umesto cd-rom pise dvd-rom ili dvd-rw?

Slicica je iz computer management-a, jedan uredjaj je CD a drugi DVD a prikazuje ih kao CD-ROM 0 i CD-ROM 1 😛

Prilozi

• CD umesto DVD.webp
    CD umesto DVD.webp
    3.1 KB · Pregleda: 39
Naravno.

Otvoriš wincmd.ini (start > run > wincmd.ini), na kraju napraviš sekciju [DriveHints] i u nju upišeš redove u obliku Slovo=Opis. Recimo:

Kod:
[DriveHints]
E=NEC 3520A
F=D-Tools

A ima i ona fora sa menjanjem prikaza imena (i ikonice) u My Computers-u.
Ovo gurni u neki REG fajl, startuj i to je sve.
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

REM  biranje ikone ("" -> default)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\F\DefaultIcon]
@=""

REM  ime (labela) uredjaja
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\F\DefaultLabel]
@="NEC-3540A "

@Voodoo
Dobar stos, nisam to znao.

Poslednja izmena:
Hvala za savet za WinComm - to radi besprekorno.

Nisam uspeo da podesim preko registra (pa da i sam windows to tako prikazuje), pa ako moze mala pomoc oko ubacivanja u registry.
Probao sam sa copy/paste u neki_fajl.reg pa da ubacim medjutim kaze da nisu binarne vrednosti....

centaur je napisao(la):
Hvala za savet za WinComm - to radi besprekorno.

Nisam uspeo da podesim preko registra (pa da i sam windows to tako prikazuje), pa ako moze mala pomoc oko ubacivanja u registry.
Probao sam sa copy/paste u neki_fajl.reg pa da ubacim medjutim kaze da nisu binarne vrednosti....

Rec CurrentVersion je slucajno napisana odvojeno (pise Curr entVersion). Sastavi je.

Da, pazi kad sam tek sad to primetio. Hvala gadafi.
Ako nikako nece, evo REG fajl u attachu, to sigurno radi. 🙂
Poz.

EDIT: Mada, moram da dodam, nije greska u kucanju. Verovatno je doslo do odvajanja pri kreiranju posta. No, dobro. Nije strasno.

Prilozi

Poslednja izmena:
Hmmm....

:trust:

Prilozi

• Capture.webp
    Capture.webp
    5.9 KB · Pregleda: 74
Probaj da ga otvoris rucno.
\Windows\wincmd.ini

Ne, nema ga ni tamo, nema ga nigde ni na search. Zanimljivo.

a imas li Windows/Total Commander uopste? 🙂
to sljaka za taj program

Naravno, 6.03a

Morao bi da bude u Windows folderu, ukoliko pri instalaciji nije drugačije stavljeno.

@dr.Tiristor
Najcudnije je to sto kazes da ga nigde nema. Cak i da je (nakim cudom)obrisan, pri prvom sledecem startu TC ga sam ponovo pravi.
Evo ti u attachu zip sa tim fajlom. Stavi ga na, gore pomenutu, putanju pa probaj.

Prilozi

Thanks, sada je ok. Nego .ini je bio u Program files-u, ali nemam pojma kao nije tamo gde je trebao.

Evo ako još neko bude imao problema sa nalaženjem ini fajlova:
u TC-> Configuration-> Change Settings Files Directly 😉

@dr.Tiristor
A Search iz TC ?

Nazad
Vrh Dno