Šta je novo?

CD-slusalice

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Moze li neko da mi objasni kako se koristi izlaz za slusalice na CD-uredjajima?

Predpostavljam da CD mora biti povezan sa zvucnom karticom itd...ali nikako ne uspevam da
namestim da radi...

Ako sam te dobro shvatio, ti mislis na rupu (3ipo stereo) na prednoj strani cd uredjaja. Samo nabodes slusalice i slusas, ako ne cujes povecaj volume koji je isto na prednoj strani cd uredjaja. Ne mora cd da bude povezan preko kablica sa zvucnom, da bi cuo zvuk kada nabodes sluske u cd(reader, writer). Bar je tako radilo kada sam zadnji put to (pre hrista) probao.
Ako ne cujes, verovatno nesto nije u redu (sluske ili izlaz)

Da milslim na "rupu" na prednjem dalu uredjaja ,ali nista se ne cuje...
bez obzira pustao muziku sa HD ili sa CD-a i naravno da sam probao sa volume...

Imam tri uredjaja (CD,CDRW i DVD) i ni sa jednog se necuje zvuk.

Z L I je napisao(la):
Da milslim na "rupu" na prednjem dalu uredjaja ,ali nista se ne cuje...
bez obzira pustao muziku sa HD ili sa CD-a i naravno da sam probao sa volume...

Imam tri uredjaja (CD,CDRW i DVD) i ni sa jednog se necuje zvuk.

Pazi kroz tu "rupu" mozesh da slushash samo audio diskove (znachi mp3-bilo sa HDD-a ili CD-a otpada)...
bar je tako bilo na mojih 10-ak uredjaja :D

A koliko mi je poznato zavisi i od softvera koji pusta muziku (ako nemas play na samom uredjaju). Mislim da npr. winamp ne moze (da se obican audio cd pusta kroz njega). U windows 95 radi ako se cd pusti sa cd player-om. Za ostale windowse nemam pojma, mozda da skines neki obican cd player.

Potrebno je iskljuciti digitalnu ekstrakciju Audio diskova da bi ista culo "kroz rupu" (iz device managera). Najbolje je da upalis masinu i, ako imas play taster na CD-u, iz DOS-a probas da pritisnes isti taster i onda da oslusnes da li se nesto cuje sa slusalica. Ako ni tada nema zvuka onda menjaj sluske...

Znaci iskljuci digitalnu reprodukciju audio diskova i MORA da ima zvuka kroz audio izlaz na CD-ROM-u.

Samo neke rupe spominjete ljudi mogu svasta da pomisle :D

Shale je napisao(la):
Ja jos nisam video ``rupu od 3 i po stereo`` ni na jednom CD za komp:)
Verovatno si mislio na ``rupu od 1 i po``:D
Ajd...

Verovatno, nisam uopste siguran u nomenklaturu. Neko mi je jednom pomenuo da se tako zove, pa cini mi se da mi je to ostalo (ne poznajem elektroniku), a niko me nije ispravio (hvala ti). Posto sam vidjao slicne interface-e koji su manjeg precnika, (npr onaj koji sluzi da za povezivanje grafickih kalkulatora [npr TI86, ili neki casio, sharp...] sa pc-jem ili medjusobno, mislim da su neki od tih bili obelezeni 2ipo (ali verovatno gresim).
Meni bi znacilo ako imas neki link sa slicicama i objasnjenjima sta je sta, i zasto se bas tako zove (mislim, zasto se taj univerzalno korisceni jack za slusalice, zvucnike... zove bas 1 i po (stereo mi je jasno).

delimir je napisao(la):
Potrebno je iskljuciti digitalnu ekstrakciju Audio diskova da bi ista culo "kroz rupu" (iz device managera). Najbolje je da upalis masinu i, ako imas play taster na CD-u, iz DOS-a probas da pritisnes isti taster i onda da oslusnes da li se nesto cuje sa slusalica. Ako ni tada nema zvuka onda menjaj sluske...

Znaci iskljuci digitalnu reprodukciju audio diskova i MORA da ima zvuka kroz audio izlaz na CD-ROM-u.

A ako nemas play taster na uredjaju, onda bi npr. mogao da pustis i iz windows media player-a. S tim sto (da bi cuo) moras i u njemu (kako je delimir napomenuo) da iskljucis digitlnu reprodukciju. Tools>Options>Devices (audio)>Properties pa stavis na analog. Meni radi (sa teac rezacem), kad nabodem aktivne zvicnike (umesto u zvucnu kartu, mada mi se cini da je to nepotrebno, ukoliko se ima zvucna karta jer u tom slucaju mogu da se koriste prednosti digitalne reprodukcije).

Nazad
Vrh Dno