Šta je novo?

CD-ROM problem?

markokg

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
609
Imam mali problemcic sa CD-ROM-om TEAC540.Naime pri gledanju divx filmova dolazi s vremena na vreme do seckanja.Razlog je sto CD procita podatak pa se zaustavi i kada treba da procita narednu informaciju (posle par sekundi) treba mu malo vremena da se zavrti opet i otuda malo zastajkivanje(koje bas zna da iznervira coveka).Elem, kako se ovo moze izbeci.Znam da bi trebalo da se podese ona vremena (valjda spin up i spin down), ali ne znam bas kako( da li sa novim firmware-om ili tako nesto).

Pozdrav Marko
P.S. Napominjem da film ne secka kada se iskopira na hard i da je 99,99% uzrok seckanja ovo sto sam naveo.

markokg je napisao(la):
Imam mali problemcic sa CD-ROM-om TEAC540.Naime pri gledanju divx filmova dolazi s vremena na vreme do seckanja.Razlog je sto CD procita podatak pa se zaustavi i kada treba da procita narednu informaciju (posle par sekundi) treba mu malo vremena da se zavrti opet i otuda malo zastajkivanje(koje bas zna da iznervira coveka).Elem, kako se ovo moze izbeci.Znam da bi trebalo da se podese ona vremena (valjda spin up i spin down), ali ne znam bas kako( da li sa novim firmware-om ili tako nesto).

Pozdrav Marko
P.S. Napominjem da film ne secka kada se iskopira na hard i da je 99,99% uzrok seckanja ovo sto sam naveo.

Ja mislim da je to do takvog CD-a, zato sto je i kod mene sa nekim filmovima tako ''trzao'', a sa nekim je konstantno odrzavao brzinu. Probaj neki drugi CD - film.

Moj predlog je da to softverski resis nekim Cacheman-om ili nekim slicnim cache programom...jednostavno,ucitavace sve u cache,pa ce se decoding manje oslanjati na cd koji je ovde 'slaba' tacka.

Probaj da iskljucis DMA mod za CD Rom, ako to vec nisi uradio. Taj Teac ponekad lose radi kada mu je ukljucen DMA mod.

Imam isti cd.E sad, razmisljam na sledeci nacin: posto mi je zao da 2h drdam cd laser, mehaniku, lepo divx ili bilo sta skljokam na hard , odgledam film i kraj.Stedim sve na cd-u.Mozda ti je ovo resenje.

borab je napisao(la):
Imam isti cd.E sad, razmisljam na sledeci nacin: posto mi je zao da 2h drdam cd laser, mehaniku, lepo divx ili bilo sta skljokam na hard , odgledam film i kraj.Stedim sve na cd-u.Mozda ti je ovo resenje.
Slazem se sa tobom.I ja radim tako za sada.Ali nije losa ni ova fora sa disable-ovanjem UDMA33.Mozda ce kada bude radio u PIO 4 modu citati manje podataka u jednom cugu pa nece stici da se zaustavi:)

Pozdrav Marko

markokg je napisao(la):
Imam mali problemcic sa CD-ROM-om TEAC540.Naime pri gledanju divx filmova dolazi s vremena na vreme do seckanja.Razlog je sto CD procita podatak pa se zaustavi i kada treba da procita narednu informaciju (posle par sekundi) treba mu malo vremena da se zavrti opet i otuda malo zastajkivanje(koje bas zna da iznervira coveka).Znam da bi trebalo da se podese ona vremena (valjda spin up i spin down), ali ne znam bas kako( da li sa novim firmware-om ili tako nesto).
Da, taj Teac ima ekstremno kratak spin-down, oko 2 sekunde, i to je problem koji te muci. Ovo vreme moze da se podesi odgovarajucim Teac-ovim programcicem, a za to je neophodno fleshovati firmware doticnog citaca na rev 3.0a.
E sad, kazu i da u Nero paketu ima utility za to setovanje, ali ga jos ne isprobah.

markokg je napisao(la):
Ali nije losa ni ova fora sa disable-ovanjem UDMA33.Mozda ce kada bude radio u PIO 4 modu citati manje podataka u jednom cugu pa nece stici da se zaustavi.
Isproba li to ?

Ma nema sta da isprobava, to je najverovatnije, imao sam i ja Teaca i bas je u tome bio problem!

Nazad
Vrh Dno