Šta je novo?

cd rom problem

dragan_k

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
601
CD je Teac 32x. Kad ga prikljucim na bilo koju IDE granu, bilo kao slave ili master, ploca prestaje da vidi HD, pa prijavljuje boot failure.Pri tome se ne vidi ni cd rom, jedino je vidljiv flopi. Sve moguce opcije sa dzamperom na CD-u su isprobane, tako da je mala verovatnoca da sam tu pogresio.
Da li je neko imao slican problem ili neku ideju sta se desava ?
Da, ploca je FIC AZIIe, mada ne verujem da je problem do nje.

pozdrav

Slicne probleme sam video sa losim napajanjima. Nema zaje*avanja sa tim stvarima. Ako imas nekog kineza krsinu menjaj obavezno. Za 25-30€ moze se uzeti neko posteno napajanje (DTK, GSE itd.)

dragan_k je napisao(la):
CD je Teac 32x. Kad ga prikljucim na bilo koju IDE granu, bilo kao slave ili master, ploca prestaje da vidi HD, pa prijavljuje boot failure.Pri tome se ne vidi ni cd rom, jedino je vidljiv flopi. Sve moguce opcije sa dzamperom na CD-u su isprobane, tako da je mala verovatnoca da sam tu pogresio.
Da li je neko imao slican problem ili neku ideju sta se desava ?
Da, ploca je FIC AZIIe, mada ne verujem da je problem do nje.

pozdrav
U pitanju je negativna energija Teac-a? :(

Teac 40x, hdd Max D740X 40GB sve je radilo kao treba dok nisam uzeo Max 9+ 80GB. Isti simptomi kao kod tebe. Problem sam resio kada sam uzeo drugi cd. Isprobao sam LG, Sony, Liteon 52X (+ rezace) - sa svima radi osim sa Teac-om.

Vrh Dno