Šta je novo?

CD ROM problem u 98 radi a u 2000 NE?

RasetaM

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2001
Poena
619
Nadjoh neki polovan CD ROM 24x Arowana. Prikacim ga na kontroler kao Sec. Slave i pri podizanju sistema pri detekciji uredjaja bios prijavi problem kod sec. slave uredjaja. Setim se ja da to kod nekih CD ROM-ova stalan problem i odem u bios i iskljucim Auto Detect opciju za taj CD ROM i stavim None :)
Resetujem racunar sve lepo proradi u win98 bez problema cita, kopira, filmovi muzika, sta da kazem sve radi.
Ali u win2000 druga prica, zapravo nece ni da ga prepozna Windows.

Ima li neko ideju sta bi moglo da bude?

Chekaj da li uopste win2000 vidi cdrom ili samo nece da chita?

RasetaM je napisao(la):
Nadjoh neki polovan CD ROM 24x Arowana. Prikacim ga na kontroler kao Sec. Slave i pri podizanju sistema pri detekciji uredjaja bios prijavi problem kod sec. slave uredjaja. Setim se ja da to kod nekih CD ROM-ova stalan problem i odem u bios i iskljucim Auto Detect opciju za taj CD ROM i stavim None :)
Resetujem racunar sve lepo proradi u win98 bez problema cita, kopira, filmovi muzika, sta da kazem sve radi.
Ali u win2000 druga prica, zapravo nece ni da ga prepozna Windows.

Ima li neko ideju sta bi moglo da bude?

Hoces da kazes da ga detektuje u biosu a win2000 ga ne vidi?

Reseno...

Win2000 ga nije video ali ga je BIOS video.
Kad sam malo bolje pogledao primetih da mi cak ni DMA mod nije ukljucen a i nisam imao opciju da je ukljucim ni za jedan uredjaj.

Problem je resen kad sam uninstalirao Intel Application Accelerator, sad sve radi, i CD ROM i DMA mod.
Jedino sto BIOS jos uvek prikazuje neku gresku kad detektuje CD ROM.

Nazad
Vrh Dno