Šta je novo?

CD-ROM 52x

t.o.

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2003
Poena
619
Zelim da kupim neki od tih 52x CD-ROM-ova.
Koji od njih najbolje prepoznaje i cita ostecene diskove? Imam Teac-ov CD-RW (zelim da ga rasteretim) i najbitnije mi je sledece: kada pravim VCD u Virtual Drive-u ili image file u Neru, a disk ima ozbiljno ostecenje na nekom delu Teac npr. ne moze da procita taj sektor. Treba mi CD-ROM koji moze da iscita takav sektor.
Cekam vase preporuke i savete.

iskreno - od 52x koji god da sam probao nisam bio nesto preterano zadovoljan

I ja se slazem da nisu nesto ti citaci!Ako mene pitas:) ja bi ti preporucio da za citaca uzmes LiteOn rezac.Mnogo bolje cita nego obican cd-rom!Bar sam ja tako primetio....

Odlican je Sony CDU 5221 model. Tih, brz, odlicno radi audio ekstrakciju. Mnogo bolji izbor od LG, Samsung ili Teac 52x modela.

1. SONY CDU-5221 / CDU-5231 Ima li razlike?
2. LG 52x CD sam video da je katastrofa, LG rezac je dobar, ali mi je skup. A valja li LG 16x-48x DVD? Za koliko se moze naci?

Ne znam koji bi 52X bio najbolji za tu namenu, ali sam i ja pre nekoliko dana pazario SONY 52X na osnovu preporuka ljudi koji su radili sa nekoliko modela 52X i stekli utisak da je najpouzdaniji za tu smesnu cifru od 26 E. A i garancija je 12 meseci, za razliku od LG koji ide sa 6 meseci.

Dva meseca maltretiram LiteOn 52x citac na poslu i za sada sam prilicno zadovoljan. Image pravi sa tih krajnjih 52x(!), zato je danak buka. Ali cita apsolutno linearno, i nema problema sa ostecenim diskovima.
price: 25€

nisam imao priliku da ispitam lite-on ali recmo sony 5231, kao i nec 52 nece da citaju male diskove (vizit kartice) - dok ih recimo teac 52 cita (uz dosta buke)... naravno i sony rezac 210e i lg rezac taj posao obavljaju bez problema

Vrh Dno