Šta je novo?

cd player

zox-td

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
304
Imam jedan cd player koji hoće (može) da pušta samo original cd-ove, na kojima je naravno muzika u audio formatu.
Nikako nisam uspeo da narežem (preko Nera) neku muziku u audio ili bilo kom drugom formatu koju bi player uopšte mogao da pročita.
Sve to sam isprobavao pomoću cd-rw-a, na 16 ili na 8 brzina (u zavisnosti od cd-a).

Inače marka playera je "Gruntik imperijal GI-5000"

Zna li neko u čemu može da bude problem?

da li je ikada pustao bilo sta osim originala
ja sam imao taj slucaj i posle ciscenja sociva na laseru sve je ponovo bilo ok
probaj
(samo sa destilovanom vodom)

Problem je do cdrw medija na kome si rezao.Vecina starijih cd playera ne prepoznaje cdRW medije.Narezi muziku na cd-r disku tipa Verbatim "Pastel" i probaj ponovo.

sad sam posle komentara video da si koristio cdrw

jos nesto, kad budes rezao na cd-r diskovima, stavi neku manju brzinu rezanja...kod mog drugara je i to bio jedan od problema, diskove rezane vecim brzinama nije hteo da cita. (ako se secam preko 8x)

ok, hvala momci :wave: , probaću u toku dana

Znači, dobitna kombinacija je najobičniji Princo i rezanje na 4X .... jeste malo veće smaranje, jer reže pola sata al dobro, ne može čovek ni sve da ima :D

Pozdrav

Probaj Verbatim Pastel (Taiyo Yuden). Rezi ga na 8x ili 16x, pa javi rezultat. Bas me zanima da li ce uspeti.

zox-td je napisao(la):
Znači, dobitna kombinacija je najobičniji Princo i rezanje na 4X .... jeste malo veće smaranje, jer reže pola sata al dobro, ne može čovek ni sve da ima :D

Netacno, narezivanje x4 je oko 18min. Inace Princo je nevidjeno djubre.

Ako pogledate CD-R/RW Hi-FI komponente svi su deklarisani na 4x brzinu rezanja i to je optimalna (najveca brzina) za profesionalno rezanje audio diskova. Naprimer DENON ima brzinu rezanja diskova 2x, Jednostavno treba da se razume da rezanje auduo diskova i rezanje data diskova nije isto.

Dobro, izvini, necu vise, nisam znao da ga ti koristis :D

Koristi samo kvalitetne diskove za Audio rezanje - napr. Verbatim.
Audio diskovi se ne rezu preko brzine 4x jer rizikujes da ti se nece dobro citati ili ga nece uopste prepoznati.
To ti je moj savet - a ti radi kako hoces.

Samo ti kupi kvalitetniji disk i reži brzo kolko god je disk deklarisan. netačno je to sa brzinama , stvar je u kvalitetu "plastike" , a naravno i u kvalitetu uređaja s kojim režeš. Veća brzina rezanja više zagreva plastiku i eto nepravilnih "rezova" , nije stvar kopija/original , ali na kraju tako ispadne jer režemo na kojekakvim sr*****....jeftina Kineska roba.

Nazad
Vrh Dno