Šta je novo?

CD na A1200... Kako?

Bokasa

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
320
Kako prikljuciti CD na A1200? Nabavio sam IDE kabl na kome su dva 44pin konektora i jedan 40pinski... Kada tako povezem 2.5" hard i CD nece da se podigne WB sa HD, kad skinem CD, sasvim normalno radi... Probao sam sa vise CD-ROM-ova (obican CD, CD-RW, DVD), takodje i sa raznim kobinacijmama dzampera na CD... Uvek bude isto...:wall: Ima li neko ideju sta treba uraditi?

prvo, cd mora da bude slave... uvek!
instaliraj idefix97

taj tvoj kabl 40 na 2x44 fabricki ili home made??

Kako prikljuciti CD na A1200? Nabavio sam IDE kabl na kome su dva 44pin konektora i jedan 40pinski... Kada tako povezem 2.5" hard i CD nece da se podigne WB sa HD, kad skinem CD, sasvim normalno radi... Probao sam sa vise CD-ROM-ova (obican CD, CD-RW, DVD), takodje i sa raznim kobinacijmama dzampera na CD... Uvek bude isto...:wall: Ima li neko ideju sta treba uraditi?

Imao isti problem i jedino rešenje koje je meni pomoglo je prelazak sa 2.5" na 3.5" hard pošto moj 2.5" nije isto tako da radi ni u jednoj mogućoj kombinaciji džampera na cd-romu,a sam hard nije imao džampere.Znam da ti baš nisam pomogao ali to je bilo jedino rešenje u mom slučaju.Jedino što ti za to treba treba drugi kabel 44 na 2x40.Pozz:wave:

prvo, cd mora da bude slave... uvek!
instaliraj idefix97

taj tvoj kabl 40 na 2x44 fabricki ili home made??

Ja sam probao i sa cd-romom na slave i sa idefix97 ali mi nije pomoglo jer nije hteo uošte da uradi boot.

Poslednja izmena:
Idefix pomaze tek kad prodje boot sa hdd posto ga normalno instalirate na hdd i sluzi da popravi softverske greske u kicku vezane za ide-omogucava prikljucivanje vecih hdd od 2gb.
A ovaj problem meni lici na to da su ti 2,5 diskovi setovani za singlemaster pa nece ni u jednoj varijanti s cdromom.Slican problem sam imao sa jednim starim (mislim da je bio WD ) hardom 3,5 180 mb koji nikako nije mogao da bude master uz drugi hard ili cdrom.Opcije za dzamper su mu bile samo single master ili slave.

Neki 2.5" imaju i cable select...

Nazad
Vrh Dno