Šta je novo?

CD i pio mod

Leka

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2001
Poena
619
Imam WinXp i Teac 32 citac. Sve je funkcionisalo zadnjih godinu dana ok, mislim cd je citao u dma modu, ali sada odjedamput nece nikako da radi u dma modu vec samo u pio pa mi se ceo komp. blokira kada nesto kopiram sa cd-a (zauzece procesora 100%). Inace cd je ok, jer paralelno u WinMe meni taj isti cd radi u dma. Pitanje je kako da ga nateram da radi kao i pre. Stavio sam u system devices da radi ako moze u dma, ali on nece. Ideje?

Leka

i ja sam imao slican problem sa rezacem.... resio sam ga novim firmwareom...

Bilo je objašnjenje za to. Jedino se može u device manageru deinstalisati IDE grana na kojoj je CD. Posle reboota je opet nađe i postavi u UDMA 2 sve dok izbroji sledećih 6 CRC grešaka, posle čeka XP sam prebacuje CD u PIO 4, pa se procedura mora ponoviti.

Borko je napisao(la):
Bilo je objašnjenje za to. Jedino se može u device manageru deinstalisati IDE grana na kojoj je CD. Posle reboota je opet nađe i postavi u UDMA 2 sve dok izbroji sledećih 6 CRC grešaka, posle čeka XP sam prebacuje CD u PIO 4, pa se procedura mora ponoviti.

To je to. Hvala ti mnogo. E da sam postovao ovo ranije manje bi me bolela glava. :) 10x jos jednom.

Leka

Vrh Dno