Šta je novo?

CD-Audio & CD-MRW sa Teac-om

BOOK

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
1. Da li i vama TEAC 40x/12x/48x prilikom pustanja audio CD-ova malo kasni sa prebacivanjem sa jedne pesme na drugu ili premotavanjem ?(kada kliknem u WinAmp-u na neku drugu pesmu, cekam 5-10 sekundi da bi ona pocela da svira).

2. Formatirao sam CDRW pomocu InCD-a (CD-MRW !), ali ga moj CD-ROM (TOSHIBA 40x) ne prepoznaje (tacnije, uspe da procita neke sasvim leve fajlove koje nisam ja kopirao (EasyWriteReader.exe, logo.bmp, easywrite.gif, gomilu README HTM fajlova...) ali kada pokusam da ih kopiram ili otvorim dobijem poruku o gresci (cannot read from the source file or disk).

3. Kada odstikliram 'Format CD to C-MRW', na kartici InCDPageSettings, programa InCD, pred sam kraj logickog formatiranja mi izbaci CD iz nepoznatih razloga i javi gresku da CD nije prisutan u CD pisacu. Disk je tada necitljiv u Windows Exploreru, ali kada ponovo uradim formatiranje u CD-MRW, sve je OK.

Pozdrav svima.

BOOK je napisao(la):
2. Formatirao sam CDRW pomocu InCD-a (CD-MRW !), ali ga moj CD-ROM (TOSHIBA 40x) ne prepoznaje (tacnije, uspe da procita neke sasvim leve fajlove koje nisam ja kopirao (EasyWriteReader.exe, logo.bmp, easywrite.gif, gomilu README HTM fajlova...) ali kada pokusam da ih kopiram ili otvorim dobijem poruku o gresci (cannot read from the source file or disk).

Sachekaj vikend i test TEAC-ovog 40x pisacha na Benchu. Trebao bih da ga zavrshim do nedelje pre podne.

Bane

Re: Re: CD-Audio & CD-MRW sa Teac-om

Bane je napisao(la):
Sachekaj vikend i test TEAC-ovog 40x pisacha na Benchu. Trebao bih da ga zavrshim do nedelje pre podne.

Bane
Ajd i to chudo da vidimo. Da vidimo sta kazu iskustva nasih cuvenih testera :D
Ako ti zatreba neki info imas na www.cdrinfo.com sekcija hardware. Opisali su ga na cak 12 vecih html stranica sa slikovnim prilozima iz Nera itd... (heh znam da ovaj link postavljam po ne znam koji put ali iskreno receno i ima svrhe jer su ga majstori fenomenalno odradili)

BOOK je napisao(la):
1. Da li i vama TEAC 40x/12x/48x prilikom pustanja audio CD-ova malo kasni sa prebacivanjem sa jedne pesme na drugu ili premotavanjem ?(kada kliknem u WinAmp-u na neku drugu pesmu, cekam 5-10 sekundi da bi ona pocela da svira).

iskljuci "enable digital cd audio" jer tada pri reprodukciji audio diskova ripuje cd pa ga softverski konvertuje u analogni signal(ovo ti je potrebno samo ako nemas audio kablic) ---> to ima 2 mane: drajv vrti cd punom brzinom(kao da je disk sa podacima) i prelazenje sa pesme na pesmu ima neprijatne pauze.

Re: Re: Re: CD-Audio & CD-MRW sa Teac-om

Bane-Nis je napisao(la):
Ako ti zatreba neki info imas na www.cdrinfo.com sekcija hardware. Opisali su ga na cak 12 vecih html stranica sa slikovnim prilozima iz Nera itd...

Verovao ili ne, John Makos se poshteno izblamirao pri opisu rada CD-MRW-a. Ono shto je zanimljivo je da mu testiranja kvaliteta svih uredjaja daju neke minijaturne nivoe greshaka (<1.5cps), shto je nemoguce ako koristi maksimalni nivo osetljivosti.

Bane

Re: Re: CD-Audio & CD-MRW sa Teac-om

Bane je napisao(la):

Bane

Nema ga jos...

Molim neku dobru dusu da mi odgovori na ona pitanja. Hitno je!

Problem sa audio cd-ovima sam resio tako sto sam uvideo da audio kablic nije bio u potpunosti utaknut u zvucnu karticu...

Ali moj CD-ROM TOSHIBA cita lepo audio cd-ove i bez kablica!?

... tako da sad mogu sa jednim kablicem da slusam audio CD na oba drajva :))

da li si probao da startujes taj easywritereader.exe?

Laza je napisao(la):
da li si probao da startujes taj easywritereader.exe?

Error reading... bla, bla, bla

Probao sam i na drugim racunarima, nece...

Procitaj test tog uredjaja na benchmarku. Tu je opisana ta mountain r... tehnologija, koja izgleda zasad jos nije prelezala decije bolesti. Probaj da ne formatiras disk tako nego normalno, ako je to ikako moguce.

Vrh Dno