Šta je novo?

CCleaner od free postade trial

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
CCleaner od free postade trial u 2022 godini. Dugo nisam naisao na uvaljivanje program uz instalaciju kad danas update 2 programa pokusva da uvali dvdfab play a za drugi nisam zapamtio zanm da je CristalDisk info prog free koji sad pokusava nesto da uvali ali ga AV sprecava.

Koliko ja vidim sve je isto kao i pre, znači free i dalje. Ponude za dodatne instalacije ne morate da prihvatite, samo pazite da u brzini ne kliknete nešto neželjeno.

Nisam od tih koji klikcu bez razmisljanja i gledanja sta ispisuje, secam se neki programi su cak vise puta u toku instalacije pokusavali da uvale jos neki program.
Meni CC nikad nije nista nudio, uvek sam birao free verziju i gledao sta instalira. Cristaldisk me izmemadio on je free ali pokusao je da uvali nesto sto je AV sasekao.
TeamViewer je pokusao da mi uvali dvdfab12, nije nista pitao AV je reagovao. SuperStarr hvala, probacu predlozene programe, vise sam u linuxu ali sad malo vise u win 10 jer sredjujem muziku na diksu, cistim disk nakupilo se svasta.

Poslednja izmena od urednika:
^ Odlično! Rad u PowerShell-u sa choco-om će te svakako podsećati na Linux (rad sa terminalom). :)

Pozdrav drustvo,

Pretrazio sam forum za "CCleaner" i jedino nasao ovu temu. Nakon ciste instalacije Windows 11 (22H2), iskreno razmisljam da li da instaliram i CCleaner.

Na stranu ovih dosadnih pitanja da se uvali Avast ili ko zna sta, postali su dosadni nakon pokretanja samog programa. Malo malo pa izbaci neki prozor gde nudi upgrade.

Da li ima neka preporuka za drugi slicni program koji ne mora imati milion opcija?

Pozdrav i hvala

Jedini program koji vec mozda i deceniju drzim na kompu je Disk max. Probaj. CC je bio dobar ali bas bas odavno.

Avast je kupio CC zato su ove neke promene i pitanje je šta planiraju sa njim.

Na XP-u i delomično na W7 je još imao neke upotrebljive funkcije kao recimo registry cleaning i optimizing ali je to posle ugrađeno u Windows-e. Browseri sada imaju slične funkcije takođe.
Naj bolji način da se system "čisti" je da se ne isprlja a "prlja" se najviše kada se deinstaliraju programi i ostane tone fajlova i registry ulaza. To se naj bolje izbegava pomoću uninstall programa kao Revo Uninstaller a to Ccleaner ne radi Imao sam i ja Cleaner godinama ali sam ga izbacio posle nekoliko testova. Prvo sa uninstalirao neke programe preko Cleanera i pustio da očisti system. Posle uradio ist sa Revo i kada je on očistio ostatke, Ccleaner nije ništa našao a i u prvom slučaju mnogo manje nego Revo.

Pozdrav drustvo,

Pretrazio sam forum za "CCleaner" i jedino nasao ovu temu. Nakon ciste instalacije Windows 11 (22H2), iskreno razmisljam da li da instaliram i CCleaner.

Na stranu ovih dosadnih pitanja da se uvali Avast ili ko zna sta, postali su dosadni nakon pokretanja samog programa. Malo malo pa izbaci neki prozor gde nudi upgrade.

Da li ima neka preporuka za drugi slicni program koji ne mora imati milion opcija?

Pozdrav i hvala
Ništa ne koristi, jer i Microsoft zvanično moli korisnike da to ne rade, jer izaziva probleme umesto da ih rešava.

Koristio sam to cudo kad je bio Windows XP i onaj Autopatcher i TWEAK UI , ne znam sad ni kako izgleda taj program.

Imate free verziju CCleanera koja radi i na novijim verzijama. Mislim da je 3.26.1888 da je to poslednja prava free verzija.

Hvala na informacijama. Definitivno odustajem od CCleanera.

Medjutim, posto sam iz nekog razloga potpuno zaboravio da sam postirao pitanje, ja sam posle par dana naisao na 2 cleaner-a. Jedan je bas mali, portabili tzv SCleaner. Cekira se nekoliko boxova, i to je to.
Drugi je malo ozbiljniji i zove se PrivaZer i negde su ga nahvalili. Malopre sam ga poterao da vidim kako radi. Zavrsio je, nista nije poremetio sistem za sada, videcemo na dalje. Necu vise cackati. Medjutim ono sto sam primetio to je da od uobicajenih 50GB slobodno na C particiji, odjednom imam 78GB. Da li neko ima ideju sta je to u pitanju? Vazno je da napomenem, kao i o proslom postu, da je u pitanju cista Win 11 22H2 instalacija, bez upgrade-a. CCleaner ili Disk Cleanup mi nikada nisu napravili ovoliko slobodnog prostora, pa se pitam sta je to.

Nemojte kritikovati, hteo sam da probam na sopstvenu odgovornost, nije mi problem reinstalirati sistem ako sam nesto zeznuo. Ali, eto za sada nemam problema. Prijavicu ako ih bude.

Nazad
Vrh Dno