Valjda sam bio jasan, kako ukloniti brum koji potiče od ground loop struje. Javlja se kada je PC preko line out izlaza SBLive-a vezan na anlogni ulaz AV receivera. Verovatno potiče od razlike u potencijalima mase kablovske spojene na masu AV receivera (kućište) i mase računara i njegovog kućišta koji je uzemljen preko šuko utikača.
Brum se čuje samo na tom analognom ulazu AV receivera na koji je PC povezan. Čuje se i kad je PC isključen.(ali povezan na AV receiver)
Nestaje ako:
1. Izvadim antenu iz receivera
2. PC ne povežem sa AV receiverom
3. Izvadim utikač PC-a iz produžne utičnice.
Čitao sam na netu da postoje dve vrste rešenja. Antenski filtri koji se ugrađuju kablovsku ili audio filtri koji se stavljaju na interkonekcijski kabl između SBlibve-a i receivera.
Gde se to kod nas može naći/napraviti ? Da li ti antenski filtri slabe antenski signal ?
Brum se čuje samo na tom analognom ulazu AV receivera na koji je PC povezan. Čuje se i kad je PC isključen.(ali povezan na AV receiver)
Nestaje ako:
1. Izvadim antenu iz receivera
2. PC ne povežem sa AV receiverom
3. Izvadim utikač PC-a iz produžne utičnice.
Čitao sam na netu da postoje dve vrste rešenja. Antenski filtri koji se ugrađuju kablovsku ili audio filtri koji se stavljaju na interkonekcijski kabl između SBlibve-a i receivera.
Gde se to kod nas može naći/napraviti ? Da li ti antenski filtri slabe antenski signal ?