Šta je novo?

Catalyst 8.4 out

Utisaka nema. Sve ostalo isto, barem se meni tako cini. U BF2 igri koju igram najvise Fps i dalje pada a rekli su da ce to biti reseno izlazkom ovih drivera 🙁

Inače i nema nekih epohalnih poboljašanja u ovim drajverima.Ispravke tu i tamo, ali sve nešto sitno.

sad sam saznao da ovaj drajver podržava 3850x2. što znači da će uskoro početi prve karte da se pojavljuju, neračunajući asusovu.

8xpwlc.jpg

Evo nekih resenih stvari
http://www.tweaktown.com/news/9331/ati_catalyst_8_4_ready_for_download/index.html

Poslednja izmena:
!

157 Mb ? :zgran:

Now i have testede Catalyst Beta 8.49 on ATI Radeon HD 2900 XT/Windows XP SP2

Unigine 0.4 Sanctuary benchmark result:

Sanctuary Direct3D9 Fullscreen ATI 6.14.10.6783 (ATI Catalyst 8.4)
Sanctuary demo (Default Settings)
FPS: 128.1
Scores: 2715

Sanctuary Direct3d9 Fullscreen ATI 6.14.10.6806 (ATI Catalyst 8.490)
FPS: 138.5
Scores: 2936

hmm... aj nek neko proba pa da javi... 🙂

Ovaj drajver CatBeta8.49 je izgleda nekakav modovani Cat8.1 pa Crysis i Assassin's C ne rade bas sjajno s istim pa meni bas i nije interesantan.

Sto se tice Unigine 0.4 techdemoa u pitanju je prilicno lep demo, medjutim ovaj tip sa techpowerup-a je mogao da bude malo precizniji sa kojim cpu-om je testirao 2900XT i pomenute drajvere.
Ja sa mojom "krnjTijom" i default setovanjem imam samo 106fps sa Cat8.4.
Ako tip ima oc c2d quad definitivno mora biti brzi od mene cca 40-50% , ali valjda se i moj 2900XT CF tu nesto pita. Jedino ako demo ne podrzava CF.

Evo mog rezultata:

HDR usporava demo za citavih 50%, default settings bez HDR-a mi daje 156fps.
Kako je onaj tip testirao i na cemu to samo on zna.

Sve u svemu, drajveri lepo rade, ali za sada ne vidim neku vecu razliku u odnosu na Cat8.3, mozda vlasnici 3870X2 primete neko ubrzanje ili poboljsanje. Do pojave novih RV770 i R700 kartica i jos vaznije novih dobrih igara - na zapadu nista novo.

Da li slučajno neko ima problema sa ovim drajverima i Oblivionom? Juče sam ga instalirao sa onim OOO modom, taman udario i nove drajvere, i kako sam krenuo, tako nastaju problemi - teksture probijaju, vidi se kroz zidove itd.

Nazad
Vrh Dno