Šta je novo?

Catalyst 3.7 - Upravo Su Izasli !!!

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
http://www2.ati.com/drivers/wxp-w2k-7-93-030812a1-010736c.exe (7.43MB)
http://www2.ati.com/drivers/control-panel-7-93-030812a1-010735c-efg.exe (11.54MB)

Ovo je za XP - naravno :)

Ako vam treba za ostale OS ... http://www.ati.com/support/driver.html

Presao si me za 15 minuta ! Taman krenuo da postujem kad vidim tvoj thread...ko mi kriv kad svrljam okolo... ;) :mrgreen:

Anyway, evo malo detalja:
CATALYST 3.7!! - 3:55 pm EST - G.I.Bro
Well, your little wait for drivers is over. the Catalyst 3.7’s are ready for download. These drivers have a huge list of bug fixes, in which I think many will find exciting. For now I’ll post some info regarding the detail of these drivers in which is found at ATi's website.
Check it out!

...

New Features:
The CATALYST™ driver now provides a Triple Buffering Option. Enabling Triple Buffering has the potential to increase performance under certain conditions. Please refer to the help file of the feature for additional information. This new feature is located in the OpenGL Compatibility Settings tab

Performance Improvements:
As with most CATALYST™ releases, the performance has increased in numerous situations. Here are some examples observed in CATALYST™ version 3.7. These include.
• Pixel Shader processing has been enhanced across all of our DX9 products. As a result, certain PS 2.0 ShaderMark tests are now running as much as 12% faster.
• Unreal Tournament 2003 performance is up considerably for DX9 products running with Anti-Aliasing enabled. This is due to improvements in the driver code for rendering character shadows. For example, the Anubis botmatch test gains as much as 23%
• The result of this optimization is also apparent in Dungeon Siege, where gains ranging from 3-10% are observed on our DX9 product line-up, when Anti-Aliasing is enabled. Other game titles may also be improved
• RADEON 7000 gains as much as 25% in Direct3D titles when running at very high resolution (1600x1200). Aquamark, Comanche 4, Dungeon Siege, Expendable, Giants and Re-Volt all gain approximately 20% at this setting. OpenGL titles are not affected
• Modest gains of approximately 5% are noticed for our DX8 class of products (RADEON™ 9200, 9000, and 8500) in OpenGL games such as Quake III Arena, Return to Castle Wolfenstein, and Serious Sam
Resolved Game Issues
This section provides information on game issues that have been resolved in the latest release of CATALYST™.
• Running MS Links 2003 with Anisotropic filtering and Anti-Aliasing enabled results in vertical and horizontal lines being displayed within the game. This issue is known to occur under Windows XP with a RADEON™ 9700 series card installed
• Switching the display resolution mode when playing Jedi Knight II or Quake 3 no longer results in display corruption being displayed on the top of the menu screen
• Unreal Tournament 2003 highlight corruption is no longer seen when the pull down menu bar is used to choose a selection
• The Windows XP system not responding when attempting to launch IL2 Sturmovik Forgotten Battles if the display resolution is set to 1024x768 32bpp is now resolved. This issue was known to occur on the RADEON™ 9700, 9600, and 9500 series of cards
• The Windows XP operating system no longer stop responding when switching the display resolution from 1280x1024 to 1600x1200 when playing Jedi Knight II
• Configuring the game NASCAR Racing to 1600x1200 32 bpp under Windows ME with a RADEON™ 9600 series card installed no longer results in the system not responding
• Selecting the pin camera in the game MS Links 2003 no longer results in the ground not being drawn correctly in the sub window. This issue was known to occur under Windows XP with the RADEON™ 9000 series card installed
• Playing a multiplayer game in the lost city map in the game Will Rock no longer results in the sky flashing black images. This issue was known to occur under Windows XP with the RADEON™ 9000 series card installed
• Slow playback of the game Remington Big Buck Trophy Hunt is now resolved. This issue was known to occur under Windows XP with a RADEON™ 9700, 9600 TX or 9500 series card installed
• Configuring the game NeverWinter Nights with Nice 4 Sample Anti-Aliasing enabled and attempting to launch the game no longer results in the system failing to respond. This issue was known to occur under Windows XP with a RADEON™ 9800 SE or 9500 series card installed
• Enabling Anti-Aliasing and attempting to take a screen shot results in a corrupt capture when running OpenGL games such as, CounterStrike, Half-Life, Quake III or Medal of Honour: Allied Assault
• The Tron 2 demo no longer runs slowly on the RADEON™ 7200 and 9000 series
• Anti-Aliasing support is now available for the game Giants Citizen Kabuto

E jedva cekam da vidim koji su djavo uradili sa control panel-om - uvek je bio oko 5M a sada 13M !!!

BTW, ima i ona verzija gde je sve zajedno, ali ona sadrzi i WDM drajvere za All-in-Wonder...e prosli puta sam se zeznuo i pustio tu verziju da se instalira u celini i rezultat je bio da su ATI-jevi WDM preklali na mrtvo Pinnacle-ove drajvere, tako da sam morao sve zivo da instaliram ponovo.

Tako da...vlasnici PCTV-a + obicnih ATI-ja - obratite paznju !

Ja jutros svukao 3.6 ctp; :boom:
Zar nisu rekli da nece da ih izadju do revizije 3.9 ???

Vocko je napisao(la):
:beat: :hump: ;P ...ne, koliko sam ja citao obecali su dinamiku od po jedno izdanje mesecno, ovi su cak kasnili nekih nedelju dana tako da su ljudi na nekim forumima vec poceli da size ! :mrgreen:

drapin je napisao(la):
Presao si me za 15 minuta ! Taman krenuo da postujem kad vidim tvoj thread...ko mi kriv kad svrljam okolo... ;) :mrgreen:

:mrgreen:
Pa imao sam otvoren Support pendzer na ATi sajtu i na svakih 5 min. sam proveravao ... i posle 4. provere BAM !!! pojavise se oni :beat:
Odmah sam ih bacio na skidanje pa sam tek onda dosao da javim za novost ... bas sam ih predosetio ,)

Vocko je napisao(la):

To se desilo sa FireGL drajverima (za profi verziju R300 cipa).
Izbacili su 1036, pa skoro dva meseca pauze i eto je 1039 verzija.

A i ovi Catalyst: 3.6 su izdati 15.07.03 ... znaci falilo je 10 dana pa da bude dva meseca pauze.

Novu opciju su ubacili za OpenGL Tab, under compatibility tab.
Triple Buffering moze biti forced sa opcijom enable.

Sljedeci ili kasnije verzija bi trebalo da donesu settings per application.
Znaci za svaku igricu se nezavisno moze podesiti display.

Jos samo da mi stigne ovaj HIS Radeon 9800 Pro ;)

Sve je to lepo, ali nikako da srede "oscilovanje" onih leptirica u 3DMarku2001. Znate vi na sta ja mislim (svi sa jezgrom R300, R350)

Da li sam to samo ja ili je jos neko primetio da vecina BUG-ova koji se FIX-uju iz verzije u verziju Catalyst-a su ustvari bagovi iz pojedinacnih igara. Posle ove 3.7 verzije sam definitivno zakljucio da je Ati izbacio odlicne drajvere jos kod 3.0. Ako zanemarimo nekoliko ispravki pravih bagova, sve ostalo se odnosi na igre. Ono sto hocu da kazem je da za nekog prosecnog korisnika koji koristi racunar za PhotoShop, ili povremeno za neki 3D studio , Mayu ili sl. uopste nije bitno sto mu graficka sa "starim" drajverima pokazuje pogresne teksture u tamo nekoj simulaciji pecanja. A ako odluci ponekad i da odigra nesto veca je verovatnoca da ce "ubosti" igru koja radi.
U principu se trka oko Catalyst-a svela na trku oko detonatora od pre 2 godine - za saku bodova u 3d Mark-u :)

Pozdrav...

Evo testa u kome je podredjenje svih Catalysta od 3.0 do 3.7 pa ko zeli da sam vidi.... http://www.amd-insight.de/tests/grafik/cat_treiber_vergleich_eng/
... da dodam sa su u sledecem intervju-u, gospoda iz ATI-ja najavili velike novosti u sledecim 3.8 Catalystima
http://www.accelenation.com/?ac.id.200.1

Vlada neka potpuna konfuzija ne forumima ( npr. Rage3D forum ) oko samog drajvera. Izgleda da postoje dve varijante: jedna cije se ime fajla zavrsava sa ...35c i druga koja zavrsava sa ...36c.

Sa jednom varijantom se u control panelu ne pojavljuju neke opcije, konkretno slider za Trueform u OGL i D3D, refresh rate over ride u Displays i ceo tab Smartgart, dok je sa drugom sve na broju...

Zasada nema razjasnjenja od ATI-ja koja je verzija "prava" i cemu ta razlika. Obe verzije su na zvanicnom ATI sajtu...

drapin je napisao(la):
Vlada neka potpuna konfuzija ne forumima ( npr. Rage3D forum ) oko samog drajvera. Izgleda da postoje dve varijante: jedna cije se ime fajla zavrsava sa ...35c i druga koja zavrsava sa ...36c.

Sa jednom varijantom se u control panelu ne pojavljuju neke opcije, konkretno slider za Trueform u OGL i D3D, refresh rate over ride u Displays i ceo tab Smartgart, dok je sa drugom sve na broju...

Zasada nema razjasnjenja od ATI-ja koja je verzija "prava" i cemu ta razlika. Obe verzije su na zvanicnom ATI sajtu...

Da, ali izgleda da sve sigurno radi kako treba sa all-in-one verzijom (20+MB).

To je konfuzija sa americkim debilima koji ko zna sta rade kad instaliraju drivere. Nevjerovatni su i tvrdoglavi u svojim glupostima, usmjereni pre svega. Podsjeca me na neki dan komp cas koji sam imao na fakultetu. Rijec je C++, i trenutno moj nalog na kompu ne radi. Danas dolazi profesor i kaze rekli su mi da je do network kabla, kao prekida. A ja im kazem da nije jer se logujem pod drugim userom, oni zbunjeni, kakvi ******, nevjerovatno...

drapin je napisao(la):

Ja sam skinuo ove druge kojima fali sve sto si nabrojao i zavrsavaju se sa 36.c.Kako sad i gde da skinem one kojima je sve na broju? Inace sam ove skinuo sa zvanicnog sajta nije mi ponudio dve verzije.

Skini te koji su na sajtu, sada su samo 35c. I ja sam skinuo prvo 36c i sada skidam ove.

DusaN je napisao(la):
Skini te koji su na sajtu, sada su samo 35c. I ja sam skinuo prvo 36c i sada skidam ove.
:S :eek: E, somine blesave, ne mogu da verujem !!! :eye: :cuss: ...mislim skidanje tih nekoliko MB nije nista, stvar je principa - ovakve brljotine ne bi smele da se desavaju jednoj firmi kao sto je ATI !

:) :) Drapine, mogao si i malo srecnije da se izrazis u onom pvom delu.
Pretpostavljam da nisi mislio na Kokosa i mene :) :)

Pozdrav.

Utisci: Sa novim igrama odlicni - sa starim katastrofa !! :cuss: Pogotovo sa frpovima. Naime sada nijedan ozbiljniji frp (BG, BG2, Icewind Dale, Planescape, itd...) od Black Isle-a ne moze da radi sa ukljucenim opengl-om a bez toga kad se na ekranu nadje vise cudovista pa kad krenu da sevaju magije igre rade sa 2fps... ctp;
Vidim ja da mi ne gine jos jedan 9x windows sa Katalistima 3.4

Ja sam vratio stare 3.6 dok ne predjem JK3 (slika blinkuje na belo u odredjenim frejmovima, neverovatno!!!). Onda vracam 3.7, posto je u D3D-u sve ok...

Nazad
Vrh Dno