Šta je novo?

Catalist 3 i info o karti

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
690
Uzeo sam 8500le, instalirao Catalist 3, i u detaljima o karti pise Manufacturer: Sapphire tehnologies inc. , mada se meni cini da karta nije ni videla Sapphire, posto na njoj ne pise ama bas nista, a i cena joj je bila totalno kineska :beat: . Ima li taj info ikakve veze, ili samo bezveze ispisuje?

<Mancha> je napisao(la):
Uzeo sam 8500le, instalirao Catalist 3, i u detaljima o karti pise Manufacturer: Sapphire tehnologies inc. , mada se meni cini da karta nije ni videla Sapphire, posto na njoj ne pise ama bas nista, a i cena joj je bila totalno kineska :beat: . Ima li taj info ikakve veze, ili samo bezveze ispisuje?

To je u biosu stavljeno na Sapphire-a. Kada uzmes Radedit i bios od kartice, krenes da ga editujes, gore u zaglavlju imas sve zive proizvodjace. Ja imam Gigabyte-a, a pise da je original ATi. Ne sekiraj se to je samo naziv. Ili se mozda bas sekiras zato sto je naziv:D

<Mancha> je napisao(la):
Ma ne sekiram se ja, nego sto sam kartu platio 72e, pa jos i da je Sapphire, to bi bilo zanimljivo. Nije neki overkloker (295core/262mem) ali jako lepo radi.

Pa fin ti core, ali memorija zaista slaba za 8500 LE, ali to i nije neki proizvodjac pa sad sta da se radi. Probaj da mu promenis bios na 1009. Mozda ce da ide jos vise gore.

jazza je napisao(la):
... ali to i nije neki proizvodjac pa sad sta da se radi.
Jel si ovo mislio na Sapphire ???

For your information, Sapphire je prakticno u vlasnistvu ATI-ja i u njegovih pogonima se prave BbA karte, tako da su Sapphire karte prakticno isto sto i BbA - jedino drugacija kutija i na nekim modelima drugaciji (bolji :) ) cooler...

E sad to o petljanju oko imena u BIOS, to je druga prica. Na karti bi trebalo da su (bili) nalepljeni sticker-i na kojima su svi podatci, brojevi i tako to...

Ne mislio sam na njegovu karticu. Znam sta je sapphre odlicno. Mislim to mu dodje isto sto i ATi to jest originale sto bi rekli. Izvinjavam se ako sam se pogresno izrazio.:beat:

Memorija je "neka leva" 4nS, tako da tesko moze preko toga (mada ko zna). Proizvodjac je najverovatnije Axle (TDI). Bila je jos jedna vrsta, sa hynix memorijom i nesto vise kondenzatora na karti, ali je izgleda vecina primeraka skart, pa se jako cudno ponasaju, a i losije se klokuju od ovih.

Pa ako je tako then lucky you. :D

Vrh Dno