Šta je novo?

[CASE] Thermaltake M9 VI1000BW

***. ovaj M9 sa onih par hiljada neonki i dioda lichi na novogodisnji vasar, ili jos gore na grand paradu!!!

Meni nije kako mozete da sedite pored tako sljastecih kucista?

Inache. M9 je moj favorit sto se Thermaltake kucista tiche. Ima ubedljivo najlepsi dizajn, al bez vasarskih svetala.:D

***. ovaj M9 sa onih par hiljada neonki i dioda lichi na novogodisnji vasar, ili jos gore na grand paradu!!!

Meni nije kako mozete da sedite pored tako sljastecih kucista?

Inache. M9 je moj favorit sto se Thermaltake kucista tiche. Ima ubedljivo najlepsi dizajn, al bez vasarskih svetala.:D

Za dizajn se apslolutno slazem, meni je lepsi i od mnogo skupljih kucista...

A sto se tice neonki i granda, samo ti se cini da je toliko jako blestanje, tako deluje pod fotoaparatom, inace kada se stavi na sto, jako je lepo, monitor mi stoji pored kucista, i kuciste mi ne odvlaci paznju sa njega uopste...

Poslednja izmena:
Po mom licnom misljenju bolje nego CM 690 !
Glavna prednost (bar za mene) TT M9 ima filtere za prasinu dok CM 690 nema znaci guta prasinu ko ludo kraz onu silnu mrezu.
I prednost ima providnu stranicu.

Po mom licnom misljenju bolje nego CM 690 !
Glavna prednost (bar za mene) TT M9 ima filtere za prasinu dok CM 690 nema znaci guta prasinu ko ludo kraz onu silnu mrezu.
I prednost ima providnu stranicu.

Cm690 takodje ima iste takve sundjere.

Poslednja izmena:
U sustini su oba jako slicna, ja sam uzeo M9 zbog providne strane, a i malo mi je lepsi :d
Filteri jako dobro rade svoj posao,nema ni grama prasine u kucistu!

CM690 ima Gumene nožice, dampere za napajanje, bolji cable management, bolje tj. nečujno i pristupačnije vešanje hardova, eSata priključak, bolje fixiranje kartica u PCI slotovima, mogućnost ugradnje fena za hladjenje čipseta ispod ploče, mogućnost ugradnje 140mm fenova. Generalno deluje čvršće.
Prozor na stranici izbegavam jer mi kućište stoji uz sto. Na M9 prozor deluje krhko i povremeno zna da ispada iz stranice prilikom otvaranja.
Imam utisak da bih ga polomio jer često otvaram komp, koji je prilično težak i mali kontakt sa ivicom stola bi bio dovoljan za lomljenje i šta onda...

Poslednja izmena:
Lepo kuciste, nije li napajanje od 420w malo preslabo ?

Pa *ebem li ga, radi sve kako treba :D Jos sam ubacio 3870, i drzi sve u full-u, a naponi su (softverski mereni) vise nego OK... Jos malkice sam modovao pa bacam slikice za koji dan :)

Poslednja izmena:
Super

Review je odlican, dosta objektivan i priblizio je detalje koji se javljaju u prakticnom radu sa njim. Izmedju vise kucista koje se dvoumim, u cenovnom rangu do 100 eur-a, je i TT M9. Tu je i CM 590 ali u najavi je i TT V9. Od M9 mislim da je malo sire izmedju panela sa desne strane i lima na koji je ploca, posto ima mesta za opcioni kuler u visini CPU-a pozadi ploce, te smatram da ce imati i mesta za provlacenje kablova. A pored toga ima i jedan veliki kuler na vrhu. Mislim da ce to biti najzad moje kuciste. Mada sad videh TT Spedo...

Prilozi

• 03_angleView_450.gif
    03_angleView_450.gif
    51.5 KB · Pregleda: 126
  • 03_insideView_450.gif
    03_insideView_450.gif
    99.4 KB · Pregleda: 105
  • 03_topView_450.gif
    03_topView_450.gif
    62.3 KB · Pregleda: 90
  • 03_backView_450.gif
    03_backView_450.gif
    63.2 KB · Pregleda: 91
Ovo V9 meni je maltene isto kao i Termaltake M5, samo sto ima ovaj dodatni ventilator na vrhu...
M55 ima plavi vent napred, a V9 ima crveni... Mislim da su to jedine razlike...
A sad i ja videh spedo, i mnogoooo mi se svidja! Tesim se time da ce mu cena biti ogromna :d

Pa verujem da jeste, al' koliko kosta taj Antec? M5 i M9 su oko 4200din, a taj Antec je duplo skuplji, zar ne? ;)

Slazem se da su sada to samo vatijacije na temu Antec 900 (CM 690, CM 590, Tt M5, Tt M9, Tt V9 i dr.). Ali razlika , po meni mnogo bitna je i da je sirina mid-tower kucista barem 21cm sto je kod Tt V9 tacno 208mm ali kod Tt M5 je 19cm, pa moze biti problema da ne moze da se zatvori panel ako je postavljen neki visok kuler. Ne bi da kupim TRUE a da ne mogu da zatvorim kuciste. Tako da je po meni idealno Tt V9 ali i lepo, mislim malo lepse nego CM 590. Sto se tice full-tower Tt Spedo je baba roga ali mu je preporucena cena oko 250$ znaci kod nas ~200 eur-a. A juce sam video i Thermaltake Xpressar sa ugradjenim kompresorom za hladjenje po principu klima uredjaja i frizidera. To je vrh vrhova ali ne verujem da ce biti ispod 300 eur-a kad bude doslo kod nas mada ako budem zeleo extra OC kupicu ga jer je neprikosnoveno resenje a staje sve u jednom case. Jedino sto je malo kruta veza iznutra tako da pase na manji broj ploca ali ove sve nove pase.

...

Sad sam video da imaju i full crne Tt V9 modele, evo malo i sličica :

Prilozi

• 03_insideView_450_V9.gif
    03_insideView_450_V9.gif
    116.5 KB · Pregleda: 125
  • 03_sideView_450_V9W.gif
    03_sideView_450_V9W.gif
    97.6 KB · Pregleda: 114
  • 03_backView_450_V9.gif
    03_backView_450_V9.gif
    59.6 KB · Pregleda: 102
Matori svaka cast, nema sta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fala fala :D

Sve pohvale za podrobno objasnjenje i vizuelan utisak koji ostavlja.
Zanima da li postoji velika razlika u kvalitetu lima i plasticnih pridzivaca izmedju M9, i V9,cm590,690.

Poslednja izmena:
Mislim da ne. Trebalo bi da je taj lim i plastikice kod svih relativno isti, da nema nikakve specijalne razlike u kvalitetu. Sva kucista su jako slicna, radjena od maltene istih materijala, i sva su jako laka (u odnosu na neke chiftec-e od 15 kg :D )

P.S. Hvala moderatorima za stickey...

Nisu bas laka,npr armor mx+ ima 10.8kg,cm690 9.8,cm590 8.5 i m9 ima 6.5kg.

Poslednja izmena:
Vrh Dno