Šta je novo?

[CASE] Cooler Master Elite 360

veseliburek

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 1800X + CM HyperTX3+
Matična ploča
Gigabyte GA-AB350-Gaming 3
RAM
64GB (4x HyperX Fury HX432C16FB3/16)
GPU
Gigabyte GTX1070 8GB
Storage
Samsung 950PRO 512GB
Zvuk
Focusrite 18i8 + Kali LP6
PSU
Seasonic Focus Plus Platinum 750W
Kućište
NZXT H500i
Monitor
3x Dell U2412M
Miš & tastatura
Genesis Thor 300 + Redragon M711
Laptop
Dell XPS 9570 + Macbook Pro 13 early 2012.
Tablet
iPad Pro
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pametni uređaji
bljak
Pristup internetu
  1. Optički internet
Danas (tj. juče) sam pogazio sve svoje principe, otišao u prodavnicu i kupio Cooler Master kućište. :D
Bilo mi je potrebno malo kućište u koje mogu da smestim budući server/HTPC određenih dimenzija, a pošto se ovo savršeno uklapalo (a i iste je cene kao i kinezi tih dimenzija, ~3k) ipak sam se odlučio na njega.

Kao prvo, kućište je stvarno malo :D (ali ima mesta za sve)

Stiže u najobičnijoj kutiji i dobro je zaštićeno (meni je uspeo da ispadne na sred ulice :boodala: ), stoji između dva parčet stiropora, umotanu u najlon i ima zaštitnu foliju preko prednje maske.

Na vrhu maske se nalaze on/off dugme, dugem za reset i dve plave LE diode kao indikatori uključenosti i aktivnosti hard diska, materijal je "onajnakojiselepiprašina" :kreza:. Malo dalje je i otvor od 12cm za ventilatore (tu je fabrički ugrađena jedna krajnje tiha dvanaestica)

Što se tiče boka, otvor za dvanaesticu i rupe za ventilaciju iznad slotova za proširanje i napajanja.

Verovali ili ne, ovde pozadi mogu da se nakače dve osmice...

(nastavak kad moderatori odobre temu... ima još slika)

Na donjem delu je rupa za osmicu.

Unutrašnjost deluje skučeno ali komotno mogu da stanu full ATX ploče, samo na duže grafičke treba da se zaboravi (zbog napajanja). Što se tiče Front audio priključaka, postoje kablići i za AC97 i za HD Audio tako da tu nema problema...

Oprema uz kućište:
4 nosača za optiku, dva nosača za flopi i 4 nosača za hardove
zvučnik (tj. beeper)
4 dugačka šrafa za napajanje
4 gumene nožice
i gomila šrafova za montažu matične

Ovaj deo zaslužuje kletvu: dabogda sklapao komp sa Elite 360 kućištem... MUKA ŽIVA (skoro sat vremena sam se maltretirao sa tim)... Prednja maska se krajnje komplikovano skida (dva šrafa su baš nepristupačna), i napajanje i optika/hardovi jedino tako mogu da se ugrade.

Cela konfa spakovana

Izvinjavam se što je tekst malo "s' brda, s' dola", stvarno sam umoran, sutra ću napisati bolje i editovati.
Mene nije mrzelo da slikam i pišem, nemojte ni vas da mrzi da se zahvalite i da pitate ako vam nešto nije jasno :)

meni je uspeo da ispadne na sred ulice :boodala:
hhahahahahahahhahahahahaha hahahahahahahhahahaaaa i dalje se smejem :)))))))))))))))

Super slike btw, /clap :)

Ovaj deo zaslužuje kletvu: dabogda sklapao komp sa Elite 360 kućištem... MUKA ŽIVA (skoro sat vremena sam se maltretirao sa tim)... Prednja maska se krajnje komplikovano skida (dva šrafa su baš nepristupačna), i napajanje i optika/hardovi jedino tako mogu da se ugrade.

Bas super, sutra me ceka jedan takav elit da u njega prebacim komponente:wall:

Bas super, sutra me ceka jedan takav elit da u njega prebacim komponente:wall:

prvo skini masku, ubaci napajanje, hard i optiku i gledaj da izbegavaš donji 5.25 otvor i mesto za flopi, možee da se desi da se sudaraju sa ATX konektorom...

^^Skontao sam, jos nisam imao sata kabel pod pravim uglom pa sam sve knap prikljucio, primeti se da bi ovom kucistu dobro doslo modularno napajanje. Sve je super na kucistu pogotovo mi se svidja fazon kako logo proizvodjaca moze da se rotira u zavisnosti da li kuciste drzite uspravno ili polozeno. Stvarno svaka preporuka za povoljno HTPC kuciste.

Koliko je debelo kućište, koji najviši kuler može da se stavi?

malo preko 14cm, od procesora do lima ima ~12cm, mada nema neke potrebe za nekim masivnim hladnjakom jer ima gomilu mesta za ventilatore (12cm na vrhu i iznad procesora, 2x8cm pozadi, i 2x8cm kod pci slotova, jedan na pod jedan iznad)

Uzeo sam ovo kuciste za mamu jer mi je kukala kako hoce neko malo kuciste :p a ima ATX plocu:p meni je simpaticno...
Hvala za Review i Trikove oko sklapanja masine :) pozz!

Nazad
Vrh Dno