Šta je novo?

Carmageddon 1(1997) - kako do zvuka?

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Pokrenuo sam ovo i radi pod WIn XP
ali ne radi zvuk
Moja zvucna je Sound Blaster PCI 128

Sta da odaberem u SND Init.exe , pod digital audio, sta pod midi?

Koja je maksimalna rezolucija u toj igri ?

pa ja bi reko nesto k'o Duke Nukem , VGA 640 x 480 al je nekako bolje odradjen pokret nego u C. II ili TDI

Ja nisam uspeo da isteram vise od 320x240 ...

jel mozes da mi kazes koje je velicine igra, posto sam nalazio na netu, ali od 60MB do 400MB, pa ne znam koja je prava

.Iso fajl 298 MB (312.883.200 bytes)

Pokrenuo sam ovo i radi pod WIn XP
ali ne radi zvuk
Moja zvucna je Sound Blaster PCI 128

Sta da odaberem u SND Init.exe , pod digital audio, sta pod midi?

Ne secam se da li je prvi karmagedon bio DOS klon ili 100% windows igra. U slucaju da je DOS klon (DOS 4gw) koristi VDMsound prilikom startovanja igre i radice zvuk. Ako hoces odlicnu MIDI podrsku, skini Timidy server, neku budzevinu od sound fonta i izaberi General Midi.

Edit: proverio sam, definitivno je DOS4GW - znaci skini VDMsound i pokreni igru preko njega i radice sve kako treba. Moraces prethodno da podesis IRQ/low DMA/high DMA u VDMsoundu, a zatim u igri izaberes Sound Blaster 16 / AWE32 za digital sound i SB16 za midi (ako nemas timidy) ili general midi (ako imas timidy). Naravno, ako slucajno imas pri ruci eksterni Roland SC-55, MT-32, CM-64/300/500 ili slicno onda u svakom slucaju izaberi General Midi preko porta 330 (eventualno 300) i uzivaj u pravom zvuku :)

Poslednja izmena:
Thanx za otvaranje ove teme, dugo godina moja omiljena igrica a jos je se neko i seca posle svog tog vremena.

Ja trenutno igram Carmageddon 3 TDR2000 :p

ima neki switch , ako se iz cmd prompta ukuca : carma -hires, al nesto to kod mene ne radi.

D:\Install\Carmageddon\CARM95.EXE -hires
ovo uradi i radice 100%,meni radi ...
Odnosno gde ti je instalirana igra,samo dodaj posle EXE. fajla -hires

Poslednja izmena:
Carm95 ili Carma.exe ? (Jer Carm 95 se nalazi samo na CD-u , a nakon full installa pokrecem je sa harda sa Carma)

@Darko - hvala!

Poslednja izmena:
Carm95 ili Carma.exe ? (Jer Carm 95 se nalazi samo na CD-u , a nakon full installa pokrecem je sa harda sa Carma)

@Darko - hvala!

Pa isto kao sto sam ti gore napisao,nego da se nisi za*ebao pa u toku igre pritisnuo taster "S",tu ukljucujes i iskljucujes zvuk u igri :)

Pa isto kao sto sam ti gore napisao,nego da se nisi za*ebao pa u toku igre pritisnuo taster "S",tu ukljucujes i iskljucujes zvuk u igri :)

Ostavicu za moment zvuk po strani.
Ali kazem ti fajl Carm95 postoji samo u okviru .Iso (Cd-a) a kad uradim full install na HD od 230 Mb, igru pokrecem preko Carma.exe fajla.

Ostavicu za moment zvuk po strani.
Ali kazem ti fajl Carm95 postoji samo u okviru .Iso (Cd-a) a kad uradim full install na HD od 230 Mb, igru pokrecem preko Carma.exe fajla.

Kad se zavrsi instalacija ikonica ti se pojavi (gde vec),tu odradi foru sa -hires...

Jedna od najboljih igara svih vremena.

Poslednja izmena:
to vec ne bih mogao da tvrdim. Kad je izdata , 97-e, jos nije postojao UAE inace bih i tada igrao Amiga igre.

Nazad
Vrh Dno