Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto preko banggood-a bila posiljka ili ne,po meni sve je zbog ove swiss poste,posto nikad do sada nisam imao iskustva sa njima..

koliko ja imam iskustva sa nemackom postom (carinom njihovom) oni drze paket u proseku 14 dana...e sad ti vidi

Ne diraju oni tranzitne pakete.

Drugari, imam u planu da kupim SMSL M6. Imam mogućnost da naručim na Austriju ili Nemačku. Sa kog sajta je najbolje da se kupi. Ne bih naručiovao ovde zbog carine i PDVa. Dajte predlog za neki sajt, koji ima EU Warehouse.

Ajde i u ovoj temi da napisem o slanju posiljke ili paketa iz Nemacke za Srbiju.

Da li neko zna i da li je neko slao ovom metodom iz Nemacke preko drzavne posta ali da ide najjeftinijom metodom, tipa Brief International Großbrief L + B + H = 900 mm (keine Seite länger als 600 mm) bis 500 g 3,70 € plus registrovana posiljka sa tracking brojem Einschreiben International 2,50 €.

Moje pitanje je da li ovo ovako moze ako je kutija dimenzija 12x13x13cm 400grama tesko, da li moze ako je kutijica a da ga ne tretiraju kao paket koji je u startu 16 eura bez igde icega.
Ovo je po njihovom opisu sta predstavlja ova metoda i mene ovo podseca na nasu preporucenu posiljku ili na britanski small pack:
Versand im Umschlag oder im Karton
 Kartongröße bis L + H + B = max. 90 cm; keine Seite
länger als 60 cm  Gewicht bis 2 kg  Sicherer Versand als Einschreiben oder Wert mit Sendungsverfolgung möglich
Sad je pitanje karton da li je to po njima kartonska koverta ili moze da se tretira i kutijica kartonska.
da li je neko slao ovako a da njie onaj njihov DHL packet servis.
Izvor:
https://www.deutschepost.de/content/dam/dpag/images/B_b/Briefe_ins_Ausland/pdf/broschuere_pk_brief_international_012016.PDF

Da li neko zna, da li bi mi pravili na carini problem za kutijicu koja sadrzi 12 patrona za hemijsku? Na aliexpress-u su duplo jeftiniji nego u knjizarama ovde, pa rekoh da kupim. Ali zbog broja patrona nisam siguran da li je to pametna ideja.
Hvala.

Da li neko zna, da li bi mi pravili na carini problem za kutijicu koja sadrzi 12 patrona za hemijsku? Na aliexpress-u su duplo jeftiniji nego u knjizarama ovde, pa rekoh da kupim. Ali zbog broja patrona nisam siguran da li je to pametna ideja.
Hvala.
Jel može link?
Ja tražio neke ali nisam znao šta da kucam u pretragu.

Ajde i u ovoj temi da napisem o slanju posiljke ili paketa iz Nemacke za Srbiju.

Da li neko zna i da li je neko slao ovom metodom iz Nemacke preko drzavne posta ali da ide najjeftinijom metodom, tipa Brief International Großbrief L + B + H = 900 mm (keine Seite länger als 600 mm) bis 500 g 3,70 € plus registrovana posiljka sa tracking brojem Einschreiben International 2,50 €.

Moje pitanje je da li ovo ovako moze ako je kutija dimenzija 12x13x13cm 400grama tesko, da li moze ako je kutijica a da ga ne tretiraju kao paket koji je u startu 16 eura bez igde icega.
Ovo je po njihovom opisu sta predstavlja ova metoda i mene ovo podseca na nasu preporucenu posiljku ili na britanski small pack:
länger als 60 cm Gewicht bis 2 kg Sicherer Versand als Einschreiben oder Wert mit Sendungsverfolgung möglich
Sad je pitanje karton da li je to po njima kartonska koverta ili moze da se tretira i kutijica kartonska.
Izvor:
https://www.deutschepost.de/content/dam/dpag/images/B_b/Briefe_ins_Ausland/pdf/broschuere_pk_brief_international_012016.PDF

Moze. Kutija kartonska 23x17x10cm. Nisam vagao, ali bilo je svasta i za svakoga unutra. Fizicko lice (Nemica) slala meni. Vrednost 70€. Pokloni (ali stvarno). Bez carine i poreza.
Preporuceno, avionom, sa pracenjem 6.20€ total. Rekao bih da je to ono sto si i ti nasao...

länger als 60 cm Gewicht bis 2 kg Sicherer Versand als Einschreiben oder Wert mit Sendungsverfolgung möglich
Izvor:

Deutsche Post Einschreiben, 45 x 17 x 8cm kutija, oko 500g, 10eur.

Poslednja izmena:
Do kojeg dana su stigli sa carinjenjem? Meni danas zaglavio na carini paketić :-(

Sent from my IRON using Tapatalk

Par dana nije problem. Zadnji put sam čekao 7-8 dana.

Sent from my IRON using Tapatalk

Meni je prosli paket bio na carini 8 dana, sada je prosao posle 4 dana

Kako prolaze na carini ssd diskovi? Jel narucivao neko? Jos bi bili u pitanju refabrikovani ako gledaju to uopste

Danas stigla fleška 16gb plaćena 3.8e donosi poštar i kaže 170 dinara.... sad vidim da je prelepljeno u njihov koverat sa druge strane "listing" njihovih usluga sa cenama na papiru i piše 23 dinara iz carine?
Jel ovo ostalo košta to prepakivanje u onu žutu kovertu?

671db53bd6ce4969a008060b5b1e6010.jpg

732e600dc545810d7361cfffb3a76014.jpg

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Ahahhaha procenili su ladno na dolar...i placas na to 23 dinara i ovo ostalo za otvaranje...koji slepci haahaha...a jel usb nov?

Jesam ateista, ali nekada moram da kaze "O, Boze, zasto postoje takvi ljudi"...
Koliko li je taj carinik/carinica bio nadrndan tog dana!

Danas stigla fleška 16gb plaćena 3.8e donosi poštar i kaže 170 dinara.... sad vidim da je prelepljeno u njihov koverat sa druge strane "listing" njihovih usluga sa cenama na papiru i piše 23 dinara iz carine?
Jel ovo ostalo košta to prepakivanje u onu žutu kovertu?
Ostalo je cena postanskih usluga (slanje posiljke sa otkupninom) i eventualno cena carinskog pregleda, mada mislim da ti to nisu naplatili.

Potpuno normalna stvar za npr. Nišku carinu. Redovno se lupa pdv na dolar, dva. Takva je direktiva, niko nije posebno nadrndan :)

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

9879db935ca867c8001e8990d5961a21.jpg

Nova novcijata. Ma nek au naplatili nego gde je račun od te usluge nisam ja bio kod kuće, nije problem u 170 dinara nego kad već sitničare onda oću za svaku paru da znam za šta sam je dao.
Ako je za otvaranje lepljenje ili odokativni pregled nekog sek*ualno frustriranog carinika neka napišu brate kao što ro rade kurirske službe.
Ispada trebalo je da se plati samo 23 dinara ostalo uzeo poštar.
Ono znam da nije čovek kriv al firma mu šibicarska.
edit: i da ovo jeste niška carina.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pise sve to u prvom postu.
To sto posta ne daje racun za tih 150/300/350 je nesto drugo! E to je za pitanje. Ali to sve ima i u cenovniku.

Pa covek za racun i kaze. 95% ljudi koji narucuju preko neta ne vise na bencu i ne citaju prvi post iz ove teme pa ih jednostavno interesuje odakle jos 150 dinara ili vise.

95% ljudi samo plati i ne pogleda racun :(
U Nisu mislim da je to malo veci problem (sta kada se zalis, na koju listu ces zavrsiti?)
U BGu ja na to gledam kao na "jeftiniju carinu". Dok se ne zalis i trazis racune (ko zna ko to uzme), ne cimaju te sa carinom.

Nije bas u skladu sa temom ali nisam znao ni gde bih otvorio novu.

Da li je neko kupovao u EU u radio povracaj VAT-a?
Kupovao bih neki laptop od ~500-600e, a na VAT od 19% to mu dodje od 60-120e povracaja sto i nije malo.

Da li se povracaj VAT-a moze da se uzme u prodavnici sledeci put kada budem dolazio ili kako vec?

Imas omanju temu o tome. Ukratko, zavisi od prodavnice, sve imaju razlicite nacine. Obicno, i najlakse, je da ti urade povracaj na karticu. E sad neke to rade automatizovanije od drugih.
U Francuskoj recimo se samo na granici skenira na Pablo Kiosku ono sto dobijes u radnji, i sve ide automatski. Iz Saturna i MediaMarkta u Austriji sam na granici birao da li zelim na karticu ili u kesu (vise se dobija na kartici, tj. ima provizija za kes).

Reci ce ti u radnji, a zavisi od granicnog prelaza (izlaza) sta mozes dobiti.

Hvala.
Ja sam narucivao po 30 komada ovih:
https://www.aliexpress.com/item/10p...lity-refill-black-blue-red-0/32326642728.html
10 plavih, 10 crnih, 10 crvenih i stizalo je bez otvaranja.
Kad je paket mali, samo ga propuste.

Ne mora da znaci,vidis da je kolega forumas iznad plaćao za usb. To je isto mali paket.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno