Šta je novo?

Capturovanje HDV i 3CCD materijala na starom JVC-u

ljuban

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
159
Možda je malo glupo pitanje. Na poslu imam nekog materijala snimanog tročipnom Panasonic kamerom i jednom Sony poluprofesionalnom HDV. Pošto nema šanse da ih nosim kući, uzeo bih od prijatelja neku kameru da ponovo sve to iscapturujem za ličnu kolekciju. E sad, sve što mogu da obezbedim je najobičnija mini DV kamera. Pitanje je da li jednočipna kamera reprodukuje materijal snimljen tročipnom u istom kvalitetu kao što bi ova kojom je sniman? Isto pitanje za kasete. Ubeđuju me da su ove od 200 kinti ok, a ja golim okom vidim razliku u boji kad tim Panasonicom snimim nešto po dnevnom svetlu na toj jeftinoj, a onda isto to na Panasonicovoj 3ccd kaseti??

dv snimak je digitalan i razlike u kvalitetu slike ne moze biti, ako se koriste razlicite kasete u istoj kameri. razlike su uglavnom u trajnosti kasetica, ali ja licno nikad isam imao potrebu da na jednu kaseticu snimam nesto vise od jednom...

hdv neces moci da pustis na dv kameri. normalan DV ces moci da pustis.

Kao shto je rekao danijel. Ne postoji 3CCD kaseta, postoji samo HDV i DV standard, DV kamera pushta samo DV, HDV pushta oba, tako da tom "obichnom" kamerom necesh moci da prochitash HDV. Isto je ako je kojim sluchajem kamera NTSC, ona nece moci da chita PAL, i obrnuto.

Ček, ček. Mi smo koristili neke Panasonic kasete koje su duplo skuplje od običnih i na celofanu piše nešto tipa "optimized for 3ccd". Upoređivao sam ih iz *******cije i činilo mi se da vidim razliku u boji, i to drastičnu, u korist ove skuplje.. Sad gledam po forumima, ljudi tvrde da je to 3ccd samo propagandni štos i da su zapravo samo neznatno kvalitetnije po pitanju frame droppinga pri presnimavanju. Nemam trenutno praznih tih Panasonicovih da vam pošaljem po 1 frejm od obe radi poređenja, ali siguran sam da je razlika uočljiva???

Hvala na informaciji za hdv.

ako pishe DVCAM onda te ne mozesh na obicnoj dv.

Nazad
Vrh Dno