Šta je novo?

Capturing: u VirtuallDub-u ili...?

ljuban

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
159
Dobih zadatak da digitalizujem nekoliko kaseta od po 3-4 sata videa u jednom cugu. Imam neki Items PCTV Expert USB tuner u kom je TM5600 čip (mislim da je to ovo: http://www.itemstech.com.tw/html/products/usb/702.html). Problem mi je što ga VirtualDub ne prepoznaje dobro, slika je pikselizovana i boje su u loše, a zvuka uopšte nema. Njegov softver za capturovanje podržava samo mpeg2 i wmv, a to mi je nezgodno za kasniju manipulaciju. Kad probam s duplom procedurom, da rekompresujem dobijeni mpeg2 u divx u virtualdub-u, ne umem nikako da izbegnem da se zvuk i slika razsinhronizuju nakon prvog sata materijala. Ima li neko iskustva s ovim PCTV Expertom i VirtualDub-om, ili zna neko alternativno rešenje možda? Procesor je dualcore na 2600mhz, 4 GB DDR-a, XP x64 i tako.. ne bi trebalo da je problem sa hardverom. U istom kompu su PCI tuneri radili isti posao bez problema.

Koji je softver stigao uz karticu? Probaj sa njim. Probaj sa , recimo, movie makerom iz Xp-a, Viste ili Win 7. Gledaj da koristis neki standardni codec. Rezolucija 720x576x25 radi kasnije produkcije na stand alone playeru.
Kada sve obradis, narezi na dvd programom Tmpgenc Authoring works 4.
Ja sam moje vhs kasete prebacivao direktno na stand-alone dvd rezac ( Samsung r-121) . Vidi i tako neku varijantu sa novim rezacima.

Nije kartica nego flash, a softver je PC Expert. MPEG-2 koji pravi, iz nekog razloga, u rezoluciji 720x576 zauzme po 8 i više giga po satu materijala, a meni treba 3-4h u cugu... Dakle trebao bi mi neki univerzalni program za capturovanje s TV-a koji operiše raznim codecima. Nešto kao WinFast PVR2, samo da podržava ovu nesreću od hardvera.

virtual dub lepo radi, ali je fora sto ako ti ispusti frejmove ode out of sync...

Jesi probao da menjaš podešavanja vezano za format slike i dubinu boja? Probaj 720x576/704x576 na RGB24 ili YUV12. Takođe za snimanje zvuka probaj da koristiš Line In ulaz na zvučnoj kartici jer je mnogo lakše podesiti ga i daje po mom iskustvu bolji zvuk.

Stvar je u tome da u njegovom softveru nema nikakvog podešavanja osim da li oćeš MPEG2 ili WMV i po tri ponuđena kvaliteta u svakom. Za zvuk ne mogu da koristim line in jer zvučnu i nemam (koristi integrisanu), prodao je zajedno sa pravom TV karticom još pre koji mesec. Zato i koristim ovaj flash, sve što ima je antenski i SVHS ulaz i to je to. Kontate, stvari prolaze kroz USB..

VirtualDub ne radi lepo, zvuk se ne inicijalizuje uopšte koje got setovanje stavio, a slika je mnogo gadnija nego u TV Expertu (softver koji dolazi uz flash).

Nazad
Vrh Dno