Šta je novo?

Capture sa Videa problem

boomerang76

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2004
Poena
601
Grebujem kasetu sa videa povezanim na komp preko antenskog kabla na Leadtek 2000XP deluxe bal bla, pa da ga uvucem u Premier i seckam. Opcije same kartice za REC su mpeg 1,2 uglavnom DivX koji nece da oce u Premier, i naravno nekompresovani avi sa kojim mogu da izgrebujem verovatno 30min :d . Premier puca :wall: .
Treba mi resenje kao kod premiera ako je moguce, znaci Capture u avi koji moze da se edituje, i naravno kompresuje.

Hvala unapred :S: :p :d :wall: :bottle: :bottle: :type:

Preporucuje se huffyuv kodek ali je njegova kompresija slaba(lossless), pa bi ti stalo 60min, a mnogo bolje je Pegasus Pic Mjpeg kodek (nisam ni ja siguran kako se zove, ali su ovo neke od kljucnih reci za pretragu), koji uz malo gubitaka (quality 18 ili 19 na skali od 1-20) smanjuje fajl 5, 6 puta.

napatio sam se sa raznim programima ( kao i kodecima) za prebacivanje sa vhs/editovanje/ rezanje u dvd ili xvid. po meni vrlo kvalitetan i neverovatno brz je ulead video studio 9. mozes da probas ....

Definitivno Pic Video MJPEG... Koristim ver.2 duze vreme, izasla je i 3 ali nisam uspeo da nadjem "legalizaciju"...

Nazad
Vrh Dno