Šta je novo?

Canon Vs. Sony camcorder

sa3ani

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
319
Nikada nisam voleo ovakve teme ( i dileme ;) ) ali ovaj put stvarno ne mogu da se odlucim jer do sada nisam imam DV camcorder uskoro planiram kupim, sve0 sam izbor na jedan od ova dva modela :

Canon Elura 100
Sony HC36 ( mozda, ali mozda dodje u obzir i HC46, cena jeste veca pitanje je da li je razlika u ceni izmedju HC36 i HC46 opravdana ? )

Kamera bi mi prvenstveno sluzila za home video, malo zezanje u Premieru itd...ima li neko iskustva sa ovim modelima i sta mi vi savetujete ? Razlika u ceni izmedju Canona i SonyHC36 je oko 30-50 $ u korist Sony-ja...

pozdrav
:,,:

sa3ani je napisao(la):
Nikada nisam voleo ovakve teme ( i dileme ;) ) ali ovaj put stvarno ne mogu da se odlucim jer do sada nisam imam DV camcorder uskoro planiram kupim, sve0 sam izbor na jedan od ova dva modela :

Canon Elura 100
Sony HC36 ( mozda, ali mozda dodje u obzir i HC46, cena jeste veca pitanje je da li je razlika u ceni izmedju HC36 i HC46 opravdana ? )

Kamera bi mi prvenstveno sluzila za home video, malo zezanje u Premieru itd...ima li neko iskustva sa ovim modelima i sta mi vi savetujete ? Razlika u ceni izmedju Canona i SonyHC36 je oko 30-50 $ u korist Sony-ja...

pozdrav

Ja imam HC30E i više sam nego zadovoljan samom kamerom. Ono što izdvaja Sony je touch screen koji toliko ubrzava rad da to ne može da se meri sa bilo kakvim joysticima, joydialovima ili već nekim trećim načinom navigacije kroz menije.

Što se konkretne di(tri)leme tiče, mislim da su pravi takmaci baš Elura100 i HC46, i da HC36, osim cenom, tu nije mesto.

Moj savet je (da gledajući budžet) redosled bude HC46 >> Elura100 >> HC36. S druge strane vrlo mi je čudno da ni jedan od Panasonic modela nije uopšte ušao u izbor. Ja bih kod kamkodera uvek birao Panasonica i da nisam Sonyja kupovao po special ceni, odnosno da sam plaćao punu cenu sigurno bi za te pare išao da uzmem Panasonica.

Jel ovo kupuješ u USA? Pogledaj model PV-GS65 (PV je NTSC, NV je PAL). Trebalo bi da se i cenom uklapa u ostale model koje si gledao.

Evo, ja ti lepo od dileme napravih kvartet. :D

sto se tice Panasonica bio sam zagrejan za PV- GS300 ali mi je cena bila problem, sto se tice PV-GS180 koja je oko 100 $ jeftinija procitao sam na vise mesta da se ta razlika od 100 $ u korist gs300 i te kako isplati i da je gs180 prilicno osakacen model...pogledao sam malopre cene gs65 i posto ulazi u budzet ( u USA sam i ovde Elura 100 kosta max 400 $ ) najverovatnije ce moja odluka biti 3 CCD kamera...posto sam ja potpuni "duduk" stvarno nemam pojma kolika je razlika u kvalitetu slike u odnosu na pomenute modele sony-ja i canona ali shvatam da je tolika da vredi zrtvovati "some features" u korist 3 CCD senzora

pozdrav
:guitar:

sa3ani je napisao(la):
sto se tice Panasonica bio sam zagrejan za PV- GS300 ali mi je cena bila problem, sto se tice PV-GS180 koja je oko 100 $ jeftinija procitao sam na vise mesta da se ta razlika od 100 $ u korist gs300 i te kako isplati i da je gs180 prilicno osakacen model...pogledao sam malopre cene gs65 i posto ulazi u budzet ( u USA sam i ovde Elura 100 kosta max 400 $ ) najverovatnije ce moja odluka biti 3 CCD kamera...posto sam ja potpuni "duduk" stvarno nemam pojma kolika je razlika u kvalitetu slike u odnosu na pomenute modele sony-ja i canona ali shvatam da je tolika da vredi zrtvovati "some features" u korist 3 CCD senzora

pozdrav
:guitar:

Onda je pitanje koliko ti treba 3CCD kamera :)

Da li sam ja prevideo cenu, ali ispade da je GS65 skuplja i od GS300!

Evo, mislim da je ovo dobar review svih kamera, pa pogledaj još jednom. Odluka je, ipak, samo tvoja:

http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-PV-GS300-Camcorder-Review.htm
http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-PV-GS65-Camcorder-Review.htm
http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-Elura-100-Camcorder-Review.htm
http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-DCR-HC46-Camcorder-Review.htm

Po ovome što pišu ovde Canon je mnogo bolji izbor od Sonya, a i od GS65 (koja je ipak kamera iz 2004/2005), dok je GS300 van svake konkurencije. Ako je tačno da je ima za 465$ (to je ispod 400€) kupi odmah 2 komada (ako možeš tamo da nađeš PAL ili bar NTSC/PAL model plaćam kad doneseš. Prodam ovde Sony-a i ostane mi viška para :wave: ).

Ako to sa cenom nije kako piše ipak se čini da je za kuća/vikend/piknik Canon najbolji izbor.

Uzmi u obzir još jednu stvar. Budžet za foto i video opremu, obično mora da se planira i još tripod, dobra torba, extra baterija, neki filter i sl., tako da u zbiru to oće da izađe i 50% skuplje negi početna investicija.

Ma, znam, ništa ti nisam pomogao. :banana:

magnus je napisao(la):
Uzmi u obzir još jednu stvar. Budžet za foto i video opremu, obično mora da se planira i još tripod, dobra torba, extra baterija, neki filter i sl., tako da u zbiru to oće da izađe i 50% skuplje negi početna investicija.

Ma, znam, ništa ti nisam pomogao. :banana:

upravo zbog dodatne opreme sam i prvobitno otpisao gs300, ja je nigde nisam nasao ispod 500 $ i kad jos na to dodam bateriju, tripod, ode cena u visine :)...ma nije lako odluciti, favorit mi je trenutno Elura 100...danas sam pogledao neke snimke sa sony hc30 koji su snimljeni u uslovima losijeg osvetljenja i nisam nesto posebno zadovoljan...ipak, na kraju, presudice budzet koji mi je za kameru bez dodatne opreme max oko 400 $

pozdrav

Vrh Dno