Šta je novo?

Canon SX10 ili ?

pavle93

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2008
Poena
349
E ovako,

Posto se blizi vreme godisnjeg odmora a ovaj Sony W-80 bih da zamenim hocu da uzmem neki fotoaparat sa kojim cu biti miran 2-3 godine.

Gledao sam malo po netu i svideo mi se Canon SX10 IS on bi izasao oko 300 eura.
Prijatelj ima Canon S5 ali njega nazalost nema vise :(.

Nisam cepidlaka tako da moze i sa malo suma.

Budzet mi je oko 300 eura i ne bi bilo lose da je video ok, cisto kada naleti neki momenat a nije mi tu kamera.

Gledao sam takodje i Canon 1000d sa kitom refurbished za nekih 300 eura pa nisam pamet sta odluciti pored ovoliko modela :)

Bicu vam zahvalan ako moze neki savet oko modela itd.

Posle bezbroj testova koje sam pregledao o svim mogucim sveo sam izbor na ova dva

Sony HX-1 ili Canon SX10 IS

Razlika u ceni je 60 eura, sta savetujete da uzmem?

Razlika izmedju SX10 i 1000D je drastichna, ali to nije ista stvar, kod SX10 ti si kupio aparat i zavrshio, dok kod 1000D kupovina je tek pochela, tako da ako ne planirash nishta ozblijnije i ne planirash dalje da ulazesh u opremu (a to je bar 3x vishe nego shto te aparat u startu koshta), uzmi SX10.

Pa iskreno i nemam neku zelju za bavljenjem fotografijom a ni za ulaganjem nego sam mislio da uzmem taj 1000D ili 450D pa da budem miran par godina uz koji objektiv.

A ovaj Sony, sta mislis o njemu?

U TC "Usce" u Sony radnji možeš da ga probaš ali to je simbolično... bolje pogledaj rivjue na netu i raskrsti sa sobom šta ti treba. SX10 nije konkurent Sony HX1, već SX1. Glavna razlika je CCD vs CMOS senzor i HD video.

Apsolutno,CANON! Ako mozes da dobijes SX10is za 260eur,ne caekaj vec kupuj.

U TC "Usce" u Sony radnji možeš da ga probaš ali to je simbolično... bolje pogledaj rivjue na netu i raskrsti sa sobom šta ti treba. SX10 nije konkurent Sony HX1, već SX1. Glavna razlika je CCD vs CMOS senzor i HD video.

takodje bih isao putem sonija zbog ovog.

Batali sony samo canon, vjeruj mi promijenio sam ih dosta ali te dvije firme nisu za uperdbu.

ako moze malo konkretnije, koje modele si izmenio i gde si uocio drasticnu razliku u kvalitetu na strani canona?

Mene na Sony-iju nervira strasno problem sa crvenom bojom na ovom mom modelu pa zato nemam bas poveranja.

Citao sam na par stranih foruma da taj CMOS (HX1 i SX1) senzor ne daje nesto kvalitetnije slike od SX10IS?

Pa treba mi za letovanja, neke zabave itd tako da sam porucio ovog Canon-a SX10 IS za 280 eura sa 8GB Ultra speed karticom za HD snimke :)

sx10 ne pravi hd video snimke

kad smo vec kod toga sony ima jeftinu foru, na aparatima (H-10 npr) pise velikim slovima Full HD 1080, a ispod sitno still image tj nema hd video, vec samo neki mod za slike :smash:

Za foto aparate - najbolja kupovina su Canon ili Nikon,
a od kamera - jedino Sony ili Panasonic.
Canon SX 10 IS je odlicna kupovina. Ko nema toliko para, nek pazari SX 110 IS - nece pogreshiti.
A kome je bitan "HD" na digitalcu, nek pazari model koji podrzava 1900 x 1200,(jer je to prava HD rezolucija), mada josh nisam video da postoji takav digitalac. To je samo marketig.
Kod foto-aparata je taj "HD" najmanje bitan.Foto-aparati sluze za pravljenje fotografija,a ko zeli "HD",onda je rec o kamerama i videu i neka pazari kameru.
Pozz!

Za foto aparate - najbolja kupovina su Canon ili Nikon,
a od kamera - jedino Sony ili Panasonic.

To je isto kao da si rekao "Francuski automobili su najudobniji", i to isto nije tachno :)

Svako je dobar u svojoj klasi, neko je ranije bio dobar negde, pa se danas pokvario i upravo je to sluchaj ovde. Nikon je odavno prso u klasi kompakt aparata, Canon je ostao uglavnom medju najboljima. Shto se tiche kamera, i Sony i Panasonic su pali i sada je Canon u vecini klasa ispred njih.

Da li stvarno SX1 daje losije fotografije od SX10, kao sto se na mnogim mjestima pominje?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno