Šta je novo?

canon s2 is u SRBIJI

iceAge

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2005
Poena
685
jel postoji u ovoj nasoj lepoj zemlji mesto gde moze da se pazari ovaj fotoaparat po normalnoj ceni od 480$?! ili smo osudjeni na tzv. 'ovlascene distributere' koji nabiju cenu nebu pod oblake!!!!!! (pin soft: Canon PS-S2IS Digital Camera Powershot S2 IS, 5.0 M. pixel, 12xz ... 590.00 evra!!!!!!!!!!!!!!)

cak i u bugarskoj cene oko 930leva!!!!! UZAS!!!!!

Pretpostavljam da si ovog popodneva pao s marsa... Trebalo bi da znaš cene u USA, da ne pričam o nekom istoku, nemaju dodirnih tačaka sa ovim evropskim... Da ovaj evro još nije malo olabavio, kladim se da bi kod nas S2 bio najjeftiniji u evropi, kolko su bolesne cene tehnike po starom kontinentu...

Bane, nije bas tako, ali su cene sasvim ok, kakvih ima po Evropi.

Mogu samo da vam dam relativne cene kod mene, da vidite kako stoje aparati medjusobno:

Panasonic FZ5, Sony H1 i Minolta Z5 kostaju potpuno isto, FZ20 je 30% skuplji od njih, a Canon S2 tacno u sredini (dakle bas izmedju FZ5 i FZ20).

590 sa porezima i cudima... 435 je cena S1 IS, a kod Calibre je malo preko 300 evra. Znaci da je ono sto mi je rekao istina... :) S2 IS za manje od 500 evra ;)

novo Canon S1 3.3 Mpix 10.0 opt.zoom+ +. 335e
ne znam da li sam sa marsa, ali je ovo cena iz srbije
zasto bi s2 bio 600evra kod nas?! zato da bi se doticni bogatili, ocigledno..... ali!!!bice valjda boljih dana....

Ovde izmedju 570-600e u zavisnosti od radnje, tako da ne znam cemu uzbuna!? Kakvo crno bogacenje i ostale kerefeke!??? Sta ocekujes, da svetski bestseler, a po svemu sudeci S2 to u ovom trenutku negde jeste ili ce tek biti (ovde barem prema interesovanju) bude 300-400e??? Get real ;)

Marti Misterija je napisao(la):
Ovde izmedju 570-600e u zavisnosti od radnje, tako da ne znam cemu uzbuna!? Kakvo crno bogacenje i ostale kerefeke!??? Sta ocekujes, da svetski bestseler, a po svemu sudeci S2 to u ovom trenutku negde jeste ili ce tek biti (ovde barem prema interesovanju) bude 300-400e??? Get real ;)
Ima ih po 500 e u Beogradu sa garancijom

@ Marti

Ne znam da li si upoznat, ali EU daje kvote japanskim proizvodjacima za uvoz tehnike u i tacno se zna sta i koliko moze da se uveze. Otuda i ona zbrka oko "disejblovanih DV in ulaza" kod jeftinijih PAL kamera za evropsko trziste. Takva kamera se ne racuna i kao recorder. Cene su dakle prilagodjene ovim kvotama!

Mi na zalost jos uvek nismo u EU, pa samim tim cene i ne moraju da budu takve kao u EU. Carina i PDV vise nisu tolike da bi opravdale previsoke cene!
Dakle, ko uvozi "na malo" iz EU ima vise cene. Ko uvozi iz ist. evrope ili direktno sa dalekog istoka ima neuporedivo bolje cene. U tome je i tajna!

Alo bre:) Danas sam ga kupio za 39.300 sto ce reci oko 480 eura...
u knez mihailovoj

Broz je napisao(la):
u knez mihailovoj

Cek bre Broz nisi valjda sebi uzeo tu boolju od aparata? :d

simpson H je napisao(la):
Cek bre Broz nisi valjda sebi uzeo tu boolju od aparata? :d

da li lood si ti?:)
nije za mene, ja cekam jedan drugi shipping;)

Ja cu to od Calibre, ko covek ;)

Kick ass... Aparat je kick ass...! Znači S5500 ne može da mu prismrdi! Inače sam tom S5500 dao best buy nagradu zato što stvarno vredi te pare, ali sa S1 mogu da se mere samo Panasonic i Minolta...!

byMaX je napisao(la):
.......ali sa S1 mogu da se mere samo Panasonic i Minolta...!

Cekaj bre, jel' pricamo ovde o S1 ili o S2?

leksa je napisao(la):
Cekaj bre, jel' pricamo ovde o S1 ili o S2?

Leksa, pa i S1 je bolji od Fujija, S1 je u stvari najbolji u klasi, isto kao shto je i sada S2....za rupashe :)

S2 naravno, napravio sam lapsus jer sam toliko happy sad :D

znaci, s2 za 460 jevreja je stvarno "best buy''?
sony h1 ili lumix z20?

Poslednja izmena:
FZ5 je sjajan aparat, S7000 ima sigurno iste, ako ne i bolje slike, ali ima manji zoom (7.5x prema 12x i nema pravi IS). S7000 ti je nesto izmedju modernog UZ-a i klasicnog prosumera, odlicna stvar za mnoge! Pitanje je ipak koliko kosta kod nas i za koliko FZ5 moze da se nabavi. A o Sony-ju H1 ne razmisljaj, najlosiji je od novih 12xUZ sa IS sub500 aparata (i Canon i Panasonic i Minolta su bolji). Čeka se odgovor Fujija, samo da naprave IS kako valja i poprave filmski mod...

byMaX je napisao(la):
.....A o Sony-ju H1 ne razmisljaj, najlosiji je od novih 12xUZ sa IS sub500 aparata (i Canon i Panasonic i Minolta su bolji)....
Kao IT novinar trebao bi da znas da ne pricas tek tako unapred, jos nije izasao ozbiljniji test, osim stevinog. A steva kaze da Sony H1 duplo sije S2IS u AF brzini, plus ima histogram u realnom vremenu. Na dpreview-u izmerise da u rezoluciji mizerno zaostaje u odnosu na S2IS, za mene dovoljno da ne pogledam S2IS pored Sony-a. Ovaj S2 ispade 12x stabilisan UZ za fotografisanje nepomicnih objekata i pejzaza :D , dobro de, i snimanje videa. Opet mi se cini da je Canon logo na tom aparatu najzahvalniji njegovoj popularnosti, a ne ono sto bi trebalo...

Cena za S7000 je ~400 evrica...

Broz je napisao(la):
u knez mihailovoj

samo da apdejtujem informaciju: poskupeo je na 45.000 (isto mesto je u pitanju, naravno)

Ima mesta gde regularno može da se kupi za 460 evra...

znam Branko Leek-u:) ali sam hteo da kazem vezano za ovo sto sam ja rekao da ljudi znaju ako idu da kupe...

Vrh Dno