Šta je novo?

Canon Powershot A610 i A620

Cini mi se da su oba naslednici A95-ice (po velicini senzora), samo je razlika u broju megapixela, i da ce kao i u slucaju A510 i A520 isplativija kupovina biti A610. Koliko vidim razlike ima u u brzini uzastopnog okidanja i to u korist A610, verujem da ce on takodje biti malo brzi u radu (upisivanje slika i tako to) i mozda najvaznije jeftiniji. A razlika 5 i 7 MP.... mamipara :)

Ono sto je najbitnije kod tih aparatica je DIGIC II. Bice to prvi pravi napredak u A seriji jos od A80 (koji je doneo pokretno ekrance).

Pitam se da li ce Canon pre da ubaci optiku iz G serije u seriju A (a kod G aparata da ponudi nesto ozbiljnije, poput objektiva Oly 8080, recimo), ili ce pre A serija da dostigne G aparate po ceni? Ono prvo zvuči bolje za kupce i opstanak Canona među liderima...

Na internetu sam pronašao da se ovi modeli u prodaji trebaju pojaviti sredinom septembra, a predviđene cijene su

A610 = $300 = oko 240 eura
A620 = $400 = oko 325 eura

Zanimljivo je da je predviđena cijena za A610 oko 240 eura, a toliko otprilike u Beogradu košta A520, možda nešto malo manje. A razlika između njih je ogromna u korist A610.

Razlika u cijeni između A510 i A520 je oko 100 KM što je mnogo zarad samo 0.8 Mpx više u korist A520.

A sad A520 i novi A610 imaju dosta bliske cijene, a A610 ima 1 Mpx više, brži procesor, i sve ostalo što uz to ide.

Valjda je moguće očekivati pad cijena A510 i A520, mada mene sve više zanima ovaj novi A610.

Recimo A610 je nasljednik A95 od kog je bolji, a A95 košta 280 eura. Kolika se onda može očekivati cijena za A610 kad izađe? Jer ako bude $300 to je 240 eura a to je solidno manje od 280 eura koliko je A95.

Ili stvarne cijene budu veće od predviđenih cijena datih pri predstavljanju novih modela?

Zna li neko možda kakve su cijene u Beču u odnosu na beogradske?

Poslednja izmena:
dolarima se placa u americi...tako da teoriju 300$=240€ mozes da okacis macku o rep

Vader je delimicno u pravu sto se tice cene. Naime cene koje je on naveo 300 i 400, ili da budem precizan 299 i 399$ su preporucene cene od strane proizvodjaca, sto znaci da ce "ulicne" cene biti 10-20 % nize u samom pocetku dakle A610 ce u USA biti oko 250$ ako ne i manje, tako da teorija 300$= 240Evra u neku ruku moze da pije vodu.

centaur je napisao(la):
Ljudi, proslo je skoro nedelju dana od kako je Canon prezentovao izmedju ostalih i dva nova modela iz Powershot serije.

http://www.dpreview.com/news/0508/05082202canona610a620.asp

Da li neko zna kada ce se pojaviti kod nas? :trust:

Cini mi se da je 610-ka po karakteristikama odlican naslednik a95 (koji sam inace planirao da kupim) :banana:
Ovo su i zvanicno predstavljeni naslednici A 510 ili A 520 a PS A 95 po svemu sudeci nece ni dobiti naslenika jer nema ni smisla.
Stigli su u Beograd ali se ceka stampanje uputstva na Srpskom jeziku

Axel DPS je napisao(la):
Ovo su i zvanicno predstavljeni naslednici A 510 ili A 520 a PS A 95 po svemu sudeci nece ni dobiti naslenika jer nema ni smisla.
Stigli su u Beograd ali se ceka stampanje uputstva na Srpskom jeziku

Ne bih se složio sa tobom. Aparati su veći (1cm širi i 1cm deblji) od A510 i A520, imaju 4 baterije umesto 2, DIGIC II, 5/7 megapiksela i da ne nabrajam sve u čemu je ozbiljniji. Pogotovo ako se ima u vidu kada su A5x0 predstavljeni.

Očigledno A6x0 predstavlja ozbiljniji aparat po svim karakteristikama, odnosno vrh ponude u kompaktnoj klasi. A tako nešto je bio i A95.

Zvanično stoji da su oni nasljednici A95, iako nazivom liče na nasljednike A510/520.

Axel znaš li otprilike kolika će im biti cijena u Beogradu?

Juče sma našao na nekom njemačkom sajtu da se očekuju 9. septembra, i za cijene stoji

A610 = 320 eura :(

A620 = 390 eura :(

Nije li to previše za "A" klasu?

aparat kosta vise nego prethodni model od kojeg je bolji,to je najprirodnije
cak sve ispod 330€ smatram odlicnom cenom obzirom da je upravo izasao

Ima tu mnogo akcija koje igraju na cenu kad se bude pojavio, prvo svi sad ce biti made in china tako da nemoz da se mere predhodne pojave, posto su ti aparati obicno bili made in japan, dalje vidi se da ce ludnica oko odnosa dolara jena i evra, sto zbog nafte, sto zbog uragana, pa onda jen pada zbog nekih tamo bezri itd itd. Videcemo uostalom kad se budu pojavili koliko ce kostati, meni samo nije jasno sto daju neke glupe kapacitete kartica uz aparate i alkalne baterije i time povecavaju cenu, kad to niko ne koristi???

Poslednja izmena:
OK,o nekim stvarima zaista nema smisla raspravljati,A 510 je dobio naslednika u A 610, A 520-A620, i A 400 ima naslednika u A 410, Stigli su u predstavnistvo Canon-a SCG jos 22.Avgusta i ceka se stampanje uputstva na srpskom kao i formiranje cene.Cim dobijem cene ja cu vas obavestiti ukoliko moderatori to dozvole. Pored toga izasli su i novi Ixusi I ovoga puta sa 2,4x optickim zumom i rade se u vise boja. A 95 nece dobiti naslednika jer nema smisla a i ocigledno je.

ma da,kakav crni naslednik a510 i a520...skroz druga klasa aparata

Ajde necemo da se vredjamo, ja necu da zbunjujem a vi mi kazite ko su onda naslednici A510,A520 obzirom da se vise ne proizvode, a i potpuno je logicno da naslednici budu napredniji i poboljsani modeli

nisu u pitanju poboljsanja koja su neki logican sled napretka,ovo je druga klasa aparata i cenovno i po karakteristikama
a ne znam da prestaju sa proizvodnjom a510,to sad prvi put cujem

evo ti sa gornjeg linka konkretno zasto ovo nema veze sa A510:

"Replacing the popular PowerShot A95..."

Vaderu nemoj plakati, u Nemackoj su najnize cene koje se mogu naci 258,99 odnosno 318,99 i to za prednarucivanje. Mozda ce kad se pojave biti i jeftiniji:) pogledaj www.idealo.de

Posto vec godinama koristim neki krs od aparata resio sam da polako skupim pare i uzmem neki digitalac. Koliko sam ovih par dana uspeo da procitam po internetu u ovoj cenovnoj klasi je najbolji a610, bar mi se tako cini.
E ono sto me (logicno) najvise brine je cena. Posto (kao sto vec rekoh) nisam nesto pratio digitalce do sada ne znam koliko brzo im padaju cene, pa bih voleo da neko da okvirnu prognozu koliko ce pasti cena do februara-marta (znam da je to jako tesko, ali da li je slicnim aparatima za 6 meseci cena padala za 30€ ili za 100€) posto svakako planiram tek tada da ga kupim (dugorocni planovi za buducniost :) ). Eto, stvarno bi mi znaocilo ako neko moze da pomogne...

Pozdrav,
Milo Maric

Zasto je toliko jeftiniji A610 od A620 ako su skoro identicni tj. A610 ima 5Mp
Lose odradjen?
Ipak cena od 330e za A620 i 250e za A620 mi govori da bas i nije samo razlika u 2Mp.

majka je napisao(la):
to ti je porez na Mp lozane ;)
:D hahaha

Ne ozbiljno da li neko stvarno zna u cemu je fora.
Mislim dati 80e za 2Mp po meni je malo bolesno
Za te pare mozes da uzmes punjac sa 4 bat + 1Gb karticu

majka je napisao(la):
to ti je porez na Mp lozane ;)
:D

Mislim da A620 može da se priključi na kompjuter i da se sa njim tada upravlja preko softvera na računaru, a A610 to ne može. Mada to opet ne opravdava razliku u cijeni. Uz to, ne znam šta će nekome 7 Mpx, to je samo loženje, A610 je odličan.

Kad smo kod toga, ima li neko ovde A610 da iznese svoje utiske nakon dužeg korištenja, umjesto da samo čitamo testove po netu, pošto sam relativno zainteresovan da ga uzmem na ljeto. Prošlu jesen sam bio zainteresovan za A510 ali sam odgodio i išao bih sada na A610.

testovi strucnih [i nezavisnih ljudi] po internetu su ti daleko korisniji od toga sta bi neko sa foruma ko recimo ima aparat ali inace nema pojma mogao da ti kaze.

Nazad
Vrh Dno