Šta je novo?

Canon PowerShot A520

Miki

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
304
Dobio sam Canon A 520 na poklon pre par dana.Baterija mi traje2-3 dana sa malo jacim koristenjem.Da li treba tako ili da idem kod prodavca da vracam.Nisam dobio ni uputstvo pa bih zamolio ako neko ima da mi posalje na [email protected]red hvala.

pa ne mozes definisati trajanje vremenski, vec po broju fotografija koji spucas odredjenim tipom baterija...

baterije koje sam dobio uz a520, neke obicne su trajale bas nesto malo, mozda oko 80 snimaka, a sa solidnim punjivim mozes izgurati opusteno po nekooliko stotina ... uradi malo search, ima vec slicnih stvari, a usput pogledaj i topic u ponjacima, baterijama, i njihovom pravilnom punjenju, tj rukovanju, dosta ce ti koristiti

Jel postoji negde brojac snimaka na njemu.I meni su otprilike toliko trajale baterije.

Ima

Postoji brojac snimaka.

Uz taj aparat moraš kupiti punjive NiMh baterije i punjač. Mada, to ti već rekoh na ES.

Imam A510 i sa punjivim baterijama napravim od 200 do 300 fotografija

Ne moze se generalizovati koliko trosi aparat... Zavisi da li koristis displej kada slikas, kakav je kvalitet baterija... tu ne treba stedeti!

vec je bilo priche o baterijama naravuchenije a ocesh brz punjach i par dobrih baterija spremi od 50 do 70 eura

Odakle ti te cene ? :) Za 30e se moze dobiti 4 baterije, brzi punjach (3.5h) marke Triax power koji prazni baterije, ima display, napajanje je odvojeno od "baze", ima dodatak za auto, moze da puni pojedinachno i neparni broj, ima kontrolu punjenja preko voltaze, znachi bolje od toga ne moze (moze brze, ali sve brze je "kuso" :)). Baterije su takodje odlichne, ne postoje neke koje duze traju.

Poslednja izmena:
moze i za ispod 2000 dinara HAMA punjac sa 4x 2500 mAh koji nema display, ali radi svoj posao za tih nekih 3 sata ili vise, a baterije lepo sluze....ipak o svemu ovome vec je bilo puno reci.

Axel,mozes li ti da mi preporucis punjive baterije i punjac,posto vidim da aktivno ucestvujes na ES o ovoj temi.Hvala unapred.

Ustručavam se ozirom da mi ovakve postove po default-u brisu! :trust:

Naravno da je Sanyo i dalje broj 1 u kosmosu a kada su u pitanju Punjive baterije i chargeri.
Znači model je Sanyo MQR02-E-4-2500 u pakovanju dolazi sa 4 Ni-MH ćelije 2500mAh i može lako da se nadje po ceni od 35€
Naj jače ćelije trenutno Ansmann 2600mAh po svim testovima na kadex-u, naravno vecina vas zna da se ispod ove Ansmann nalepnice kriju originalne Sanyo Japanske ćelije a pošto po ugovoru nemac finansira projekat onda se prvih 6 meseci prodaju iskljucivo u tim nalepnicama.
Za sada su kod nas još veoma retke sa novim originalnim belim Sanyo etiketama :)

S druge strane postoji novi brend na nasem tržištu "Triax Power" a po daleko nižim cenama a sa ćelijama kineske proizvodnje I klase i cena je oko 20€ i naravno svaka preporuka za plići đep!

Za 2000 din na buvljaku dobijes Varta punjac i cetri Vartine baterije od 2300 mAh.
Posedujem ovu kombinaciju i A510. Sa ovim baterijama uz stalno ukljucen blic i displej ispucam oko 180 fotki u proseku.
Jedina mana je sto ovo nije brzi punjac. Za jedno punjenje mu treba oko 15h. Meni to ne predstavlja problem.

Ovde se vec odavno govori o mnogo savremenijim resenjima od sporog punjaca sto puni 15 sati... Pomenuti "plavi" Triax za manje novaca daje mnogo vise...

Axel,puno hvala za informaciju.Mogu li da dobijem i uputsvtvo za A 520 kao covek na ES:)

Ljudi gde mogu da kupim ove punjive baterije s punjacem-Sanyo MQR02-E-4-2500?

Nazad
Vrh Dno