Pa i nisu toliko skupi kertridzi za Canon koliko umeju za druge da budu skupi.
Za refil ti treba boja koju mozes da kupis u flasicama u firmama koje rade refil (ne mogu da se setim koju koristim trenutno ali American InkJet me je recimo zezao sa cian bojom inace sam stampom i sa njima bio zadovoljan).
Od ostalih stvari ti teba medicinski spric sa iglom koji mojes uzeti u svakoj apoteci i GlueGun (onaj pistolj za plastiku koji kosta 200 kinti)
Sa gornje strane kertridza imas rupicu u kojoj stoji kuglica. Obicno je isod nalepnice koji ces samo na tom mesto da izbusis i da nabijes tu kuglicu unutra srafcigerom recimo. Spricem sipaj boju unutra i sa glue gun-on samo zapusi rupicu, samo jedna kap preko rupice je dovoljna. I gledaj da ne strcu uvis mnogo da glava stampaca sa tim ketridzima nebi kacila u nesto posle.
Naravno onaj donji deo kertridza zacepi onim narandzastim plasticnim delovima koje si odlomio kada si prvi put stavljao kertridze unutra ako si in sacuvao.
To je sve. Prosto kao pasulj, nemas sta da pogresis
Kupi po 50ml od svake boje (zapisi oznake sa kertridza kad budes isao da kupujes boju da znaju koju da ti daju) slobodno. Kostace te prva tura skoro kao original kertridzi ali ces duze vreme posle biti miran

Ili jednostavno ako ti je veliki izdatak odjednom, kupi samo boje koje su ti na izdisaju pa ostale drugi put kad riknu.
Eventuano mozes i manje kolicine da kupis, po 20-30ml recimo ali refil mozes sam bez ikakve frke na ovaj nacin iako to nikada nisi radio u zivotu

Ako ti bude neka frka, salji PP slobodno pa cu ti i slike poslati sta i kako

Edit:
Sad sam gledao cenovnik smileInk-a i nisu mi jasni. Refil za crni od 30ml (veliki koji se koristi samo za crno-belo) kosta 450din. A refil za color koji po 15ml kosta 400. I tamo im stoji samo jedan color iako ih ti imas jos 4 kom (CLI-8 cian, magenda, yellow i black) To bi znacilo da ce te refil kostati cirka 2050 din.
A boja kod njih recimo kosta u proseku manje od 300din za 20ml ili oko 450-500 za 50ml.
Nisam skoro uzimao boju pa ne znam cene kod drugih ali za cenu refilovanja ti mozes kupiti boje i sam puniti 3x. Cista matematika :d