Šta je novo?

Canon MP 280 - visak deo

no.nick

Cenjen
Učlanjen(a)
30.11.2012
Poena
154
Evo ovako ukratko.
Menjao sam kertidz na ovom uredjaju i pojavio se visak deo.
U pitanju je neka "traka" koju ne znam gde da vratim.
Kad upalim kertidz ide do kraja na desnu stranu i cuje se udarac i nista vise ne radi.
Ne znam ni sam kako je ispala, sve sam bas polako radio.
Znam samo da je na jednom kraju neka kao opruga i ona ide na levu stranu, ali ne znam kako da prikacim desnu stranu na koje mesto.
Postavicu par slika pa ako bi neko mogao da mi pomogne bio bih mu vrlo zahvalan.
dsc2450q.jpg dsc2451r.jpg
dsc2471r.jpg

Kralju,
ovo jos nisam video nikad.
kako si ti to menjao kertridz? jel si rasklopio stampac i skinuo celu nosiljku sa shine i onda menjao kertridze ?
taj deo sto si skinuo se zove TAB TRAKA i ona sluzi da bi stampac znao na kojoj poziciji da stampa. Na njoj ces videti milimetarske podeoke prema kojima se stampac rukovodi kad nesto radi.
bez te trake nema stampanja i nemoj da palish masinu dok je ne vratis.
ona ide od leve do desne strane stampaca iza nosiljke kertridza. na nosiljci pozadi imas deo kroz koji prolazi traka kad se montira i onda je okacish levo i na feder oprugu desno.
sad lepo skini plastiku spoljnju sa stampaca i polako je nasmesti.
E da ako si je ogrebao il savio nemoj da se trudish da je vracas jel nece raditi.
ne pipaj je prstima. uzmi plavu technost sa pranje prozora MER il slicnu ( pitaj kevu, ona zna koja je to techost ) i krpicu na koju ces da sipas to i onda obrishi dobro traku pre montaze.

kad smo kod ovog mf uređaja, i ja ga posedujem od januara ove godine, nisam ga nijednom dopunjavo, jer se kertridži još nisu ispraznili... da pitam za svaki slučaj da li je sigurno da je dopunjavanje moguće bez da kupujem nove kertridže ne isplati se... i ako je moguće, da li mora ono resetovanje na trouglić kao što sam negde davno pročito ili ne... da li taj reset postupak moram svaki put da radim kada palim štampač/skener, ili samo kada ubacim refillovane kertridže?
hvala puno!

Ma nisam nista dirao, samo sam polako izvadio kertidz i stavio novi, a traka je sama ispala. Nisam je ni video gde je, nego se samo otkacila od iza i ispala je. Nisam nista rasklapa sve sam radio samo rukama, izvadio stari i stavio novi. Nemam pojma kako da je vratim, mislim da ce trebati majstor da to sredi ako uspe. Hvala na odgovoru.

Nazad
Vrh Dno