Šta je novo?

Canon MF4140 i problem pri stampanju

medans

Čuven
Učlanjen(a)
11.07.2003
Poena
620
Pre neki dan kupih Canon multifunkcijski uredjaj MF4140 i imam problem prilikom stampanja.
Kada pustim na stampu dokument u vise primeraka (npr. fakturu u 5-6 primeraka)
stampac odstampa jednu stranicu, zatim stane, zatim krene da stampa drugu, pa opet stane i tako... u prevodu pravi pauzu izmedju svake dve stranice umesto da kontinualno stampa.
Drajvere sam probao da apdejtujem, ali ne postoje noviji od onih sa cd-a. Stampac radi na default-u i nista od podesavanja nije dirano. OS je Vista.

Ako neko zna sta bi mogao biti potencijalni problem, neka javi, inace cu odlepiti :mad:

Poslednja izmena:
Ja sam imao isti problem sa HP 4300. Da budem iskren, nisam siguran šta sam uradio, ali cela stvar je bila oko štelovanja veličine (i debljine) papira u drajverima. Posle nekog vremena sam instalirao štampač na drugom računaru i radio je bez problema diplomski rad od 600 strana u pet primeraka bez stajanja. Ja savetujem da deinstaliraš drajvere i instaliraš ponovo.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Probao sam da ih reinstaliram, ali isto. Probacu sutra to oko podesavanja papira, al hvala u svakom slucaju. Cackao sam ja manje vise sva podesavanja (print processor, client rendering...) ali nista nisam uradio. Ostaje mi samo jos to sto si mi rekao.
...meni se cini da je to nesto do viste i print spoolera, tj kako mu ih vista servira na stampu, al sta tacno - ne znam :)

Poslednja izmena:
Ako je štampan dokument iz Excela, to nije čudo onda, mislim da Excel tako i štampa sve u više primeraka. Probaj štampu iz bilo kog drugog programa (Word, Notepad, šta možeš).

Resio sam problem u medjuvremenu, treba iskljuciti collate iz print menija prilikom svake stampe. U wordu je to iskljuceno po default-u, dok u excellu nije.

Nazad
Vrh Dno