Šta je novo?

Canon i overheating senzora

hunder

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
465
Zanimaju me vasa iskustva u vezi grejanja i pregrevanja senzora. Skoro sam drzao 70d tj snimao sa njim i vec posle 15min je postao bas vruc. Zanima me do koliko stepeni je normalno da se greje i da li je ispravno citanje sa ML?
Ako mozete napisite do koje vrednosti treba ici i da li vazi podjednako za sve aparate? Koliko se greje npr 5d mark 2 i 3 u video modu?

Nemoj molim te od toga da pravis "benchmark" :) Ti aparati su napravljeni da rade na temperaturama na kojima rade, ja ih koristim u najtoplijim mogucim uslovima po ceo dan i nikada nisam video ni upozorenje a ne da se ugasi, tako da snimaj i ne razmishljaj o benchmarku :)

@hunder - koliko sam upoznat svaki ima zastitu od pregrevanja, tako da se ne bi trebao opterecivati time. Ako predje (preporucenu) radnu temperaturu sam ce se izgasiti.

Znam da ima. Nego nisam nesto ni snimao sa dslr pa mi malo cudno da se ovoliko greje. Mozda zbog ove plastike :).

Treba da vidis kako se greje Sony od 3+ soma eura :)

Cim se nesto od metala greje, to znaci da je toplota otisla sa senzora i elektronike, i to je dobra stvar. Zato ljudi treba da prestanu da kupuju coolermaster hladnjake za Macbook koji su velicine dva macbooka, a jos sam video jednog koji to nosi svuda sa laptopom...u koferu :d:d:d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno